Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία εντείνει τα εγκλήματα στη Συρία μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μαζί με ισλαμιστές μισθοφόρους και ISIS

Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του κλιμακώνουν τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά του λαού της βόρειας και ανατολικής Συρίας μετά τ...





Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του κλιμακώνουν τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά του λαού της βόρειας και ανατολικής Συρίας μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη του περασμένου μήνα, δήλωσε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σκοτώνουν, απαγάγουν και εκτοπίζουν ανθρώπους από τα σπίτια τους και απειλούν να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στις πόλεις Τελ Ριφάατ και Μάνμπιτζ, δήλωσε η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν – Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANHA Hawar , σήμερα Δευτέρα. Στοχεύουν επίσης πολίτες με drones, πυροβολικό και ρουκέτες, ανέφερε.

“Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Τούρκων δεν αρκέστηκαν στην κατάληψη των περιοχών του Αφρίν, της Serêkaniyê και του Gire Spi, αλλά προσπάθησαν να πάρουν περισσότερα εδάφη και να επεκτείνουν τα αποικιακά τους σχέδια“, δήλωσε ο Ibrahim Sheikho, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

“Η Τουρκία δεσμεύεται να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» 30 χιλιόμετρα μέσα στη Συρία για να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια, αλλά η περιοχή γίνεται ασφαλής για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόνο μέσω της παρουσίας ηγετών των μισθοφόρων του ISIS και άλλων τρομοκρατών“, είπε ο Σέιχο.


«Όταν πρόκειται για το θέμα των Κούρδων και των λαών της περιοχής, η περιοχή γίνεται απειλή για το τουρκικό κράτος, αλλά αυτό που βλέπουν οι κατεχόμενες περιοχές από την παρουσία πρωτοκλασάτων στοιχείων και ηγετών μισθοφόρων και ομάδων του ISIS που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια «λίστα τρομοκρατίας», η περιοχή γίνεται ασφαλής για τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν».

“Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία πήρε το πράσινο φως κατά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ για την εξόντωση των Κούρδων, υποστήριξε ο Σέιχο.

Οι διεθνείς οργανισμοί και οι χώρες δεν θα πρέπει «να επιτρέψουν στην Τουρκία να εξαπολύσει επίθεση κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας, με οποιοδήποτε χαρακτηρισμό, ακόμη κι αν είναι (ανθρωπιστικός)», είπε. Θα πρέπει επίσης να «σταματήσουν τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις» σε περιοχές της Συρίας που κατέχονται από την Τουρκία, είπε.

Με πληροφορίες από Ahval


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.