Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η «οργή του Ποσειδώνα» στην Κρήτη: Στη Σούδα τα F-35 – Φτερό με φτερό με τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας!

    Την ώρα που το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για απόκτηση των stealth μαχητικών βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αμερικανών και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ...

   



Την ώρα που το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για απόκτηση των stealth μαχητικών βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αμερικανών και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει στις ΗΠΑ και στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας Lockheed Martin, τα F-35 της USAFE βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα για συνεκπαίδευση με την Πολεμική μας Αεροπορία.

Τις εξαιρετικές στρατιωτικές δυνατότητες της Κρήτης εκμεταλλεύονται με κάθε ευκαιρία οι ελληνικές και αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας την επιχειρησιακή αξία του νησιού, αλλά και το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ τους.

Η Κρήτη αποτελεί την κύρια βάση του ΝΑΤΟ από την οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν πλήθος επιχειρήσεων σε όλο τον άξονα της Βόρειας Αφρικής, τη Μέση Ανατολή, αλλά και προς τα Βαλκάνια, με τους συμμάχους να αναδεικνύουν συνεχώς το στρατηγικό της ρόλο.

Άλλωστε, με την Τουρκία να επιμένει να λειτουργεί ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή, η Ελλάδα αναγνωρίζεται σαφώς από τους συμμάχους ως πυλώνας ασφάλειας και ειρήνης, με τους δυτικούς συμμάχους να δίνουν ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στην Κρήτη και η συμμαχική άσκηση «Poseidon Rage 2022». Από τα επόμενα 24ωρα, με ορμητήριο την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, ελληνικά και αμερικανικά μαχητικά θα πραγματοποιήσουν πλήθος ασκήσεων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, με την Πολεμική μας Αεροπορία να βάζει στον σχεδιασμό τις Μοίρες από όλη την Ελλάδα, ενώ οι Αμερικανοί έχουν στείλει στην Κρήτη μαχητικά F-15, αλλά και τα κορυφαία αεροσκάφη 5ης γενιάς, τα F-35.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα συνεργαστούν σε επίπεδο ασκήσεων με τα F-35, μιας και έχουν συνεργαστεί και στην ισραηλινή πολυεθνική άσκηση Blue Flag, είναι όμως το πρώτο τετ α τετ των δύο πλευρών, με τους Έλληνες Ικάρους να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μαχητικό που εκτιμάται ότι περίπου το 2028 θα έχει βάλει το εθνόσημο στα φτερά.

Τα σημαντικότερα στοιχεία βέβαια του stealth μαχητικού, θα αποκαλυφθούν στον αέρα, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης με τα 5ης γενιάς μαχητικά, τα οποία θα αποκαλύψουν ορισμένα στοιχεία από τον τρόπο δράσης τους και τις δυνατότητές τους.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής έχουν αρχίσει να μετασταθμεύουν αεροσκάφη στην Σούδα, F-35 και F-15 Strike Eagle της USAFE, ενώ στην 115 Πτέρυγα Μάχης οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ώστε να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα οι απογειώσεις και ο… Ποσειδώνας να αρπάξει την τρίαινα και να βγει στο Αιγαίο.

Όπως επισημαίνουν πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-35 θα αξιοποιηθούν στην άσκηση «Poseidon Rage 2022» και ως εναέρια κέντρα επιχειρήσεων, που θα ελέγχουν και θα κατευθύνουν με κάθε λεπτομέρεια τα συμμαχικά COMAO, ενώ θα έχουν επικοινωνία και με τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς, που επίσης θα συμμετέχουν σε ορισμένα σενάρια της άσκησης.

Μάλιστα, τα περισσότερα από τα σενάρια θα αναπτυχθούν εκεί ακριβώς που «πονάει» το τουρκικό καθεστώς, στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως, όπως και πέρυσι, ελληνικά και αμερικανικά μαχητικά θα πετάξουν απ’ άκρη σ’ άκρη στο ανατολικό Αιγαίο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, την ώρα που η Τουρκία επιμένει στα περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και που παράλληλα επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ απέναντι στον αναθεωρητισμό, τις απειλές και τους εκβιασμούς της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.