Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

F-35, Eurofighter Typhoon και άλλα μαχητικά χωρών του NATO καθηλώνονται – Ποιος ο λόγος

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης...





Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35, λόγω ενός ελαττωματικού εξαρτήματος μέσα στο εκτινασσόμενο κάθισμα του, κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τον πιλότο να βγει από το αεροσκάφος με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πρόβλημα στις εκρηκτικές συσκευές (CAD) που δίνουν την απαιτούμενη ώθηση για την εκτίναξη του καθίσματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την USAF, ορισμένες παρτίδες τέτοιων συστημάτων χαρακτηρίστηκαν από την εταιρεία Martin – Baker, η οποία κατασκευάζει τα εκτινασσόμενα καθίσματα, ως «ελαττωματικά» και «ότι χρήζουν άμεσης αντικατάστασης».

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή για την προσωρινή καθήλωση περίπου 300 εκπαιδευτικών αεροσκαφών και πολλών F-35 της USAF, καθώς επίσης και ενός αδιευκρίνιστου αριθμού μαχητικών τύπου F/A-18 και E/A-18G του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό δημιούργησε πρόβλημα και σε άλλες χώρες όπως την Βρετανία και την Γερμανία, με την βρετανική βασιλική Πολεμική Αεροπορία και την Luftwaffe αντίστοιχα να καθηλώνουν σημαντικό αριθμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter Typhoon, ενώ την ίδια μοίρα είχαν και αεροσκάφη τύπου HAWK της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Red Arrows» της RAF.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.