Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αμερικάνοι τελειώνουν τους τούρκους! Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η απαγόρευση πωλήσεων F-16 στην τουρκία

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η τροπολογία που βάζει ουσιαστικά τέλος στα όνειρα της Τουρκίας για την απόκτηση F-16. Εν ...





Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η τροπολογία που βάζει ουσιαστικά τέλος στα όνειρα της Τουρκίας για την απόκτηση F-16.

Εν μέσω συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων, μια σημαντική εξέλιξη έρχεται από τις ΗΠΑ και με αυτήν μπαίνει «φρένο» στην πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα. Όπως έγινε γνωστό, πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η τροπολογία του Κρις Πάπας η οποία απαγορεύει την πώληση νέων F-16, κιτ εκσυχρονισμού ή αναβαθμισμένη τεχνολογία στην Τουρκία.

Με επικεφαλής τους αντιπροσώπους Κρις Πάπας και Γκας Μπιλιράκις, η τροπολογία θέτει όρους για την πώληση ή τη μεταφορά των F-16 ή των κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία.

Μαζί με τους Ελληνοαμερικανούς συνυπογράφουν το διακομματικό μέτρο μια σειρά από εκπροσώπους της Βουλής των Αντιπροσώπων, όλοι τους από το Δημοκρατικό κόμμα, πιέζοντας έτσι τον Τζο Μπάιντεν να αποδείξει πως η Τουρκία δεν αποτελεί κίνδυνο για άλλο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Πώς ο Μενέντεζ στήλωσε τα πόδια του

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πωλούν στρατιωτικό υλικό με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Διευκρινίζοντας ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι υπάρχουν σειρά προβλημάτων με την Τουρκία και ανέφερε ενδεκτικά την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευτεί S400 από τη Ρωσία αλλά και τις υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σημείωσε ότι η λίστα των θεμάτων είναι μεγάλη και δεν έχει διαπιστώσει διάθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν τα ζητήματα αυτά να επιλυθούν.

Nα υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες ο δημοσιογράφος του Politico Άντριου Ντεζιντέριο με ανάρτησή του στο Twitter σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκίαεκτακτο».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.