Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό είναι είναι το drone «Ερωδιός» που θέλει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία από το Ισραήλ (Εικόνες)

Το Heron TP ή αλλιώς IAI Eitan είναι ένα προηγμένο ισραηλινής παραγωγής drone μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αυτονομίας, ικανό να εκτελέσει ...





Το Heron TP ή αλλιώς IAI Eitan είναι ένα προηγμένο ισραηλινής παραγωγής drone μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αυτονομίας, ικανό να εκτελέσει ποικίλες αποστολές στο πεδίο της μάχης

Πληροφορίες αναφέρουν πως πληθαίνουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και την Ισραηλινή IAI με σκοπό την προμήθεια των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τύπου Heron TP.

Ποιο είναι το Μη Επανδρωμένο Heron;

Το IAI Heron (Heron σημαίνει "ερωδιός") είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αυτονομίας, το οποίο ανέπτυξε η Malat, τμήμα της Israel Aerospace Industries. Το drone είναι ικανό να εκτελεί επιχειρήσεις Μεσαίου Υψομέτρου και Μεγάλου Βεληνεκούς (MALE) που διαρκούν μέχρι 52 ώρες και φτάνουν σε υψόμετρο έως 10,5 χιλιόμετρων. Έχει εκτελέσει πτήση επίδειξης διάρκειας 52 συνεχόμενων ωρών, ωστόσο - σύμφωνα με το προφίλ φορτίου και πτήσης του Heron - η αποτελεσματική επιχειρησιακή μέγιστη διάρκεια πτήσης του είναι λιγότερη.


Η Heron TP είναι μία εξελιγμένη έκδοση, γνωστή και ως IAI Eitan.
 
Η Προηγμένη Έκδοση Heron TP

Το IAI Heron TP είναι ένα πολλαπλών ρόλων, εξελιγμένο και μεγάλου βεληνεκούς μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αυτονομίας σχεδιασμένο για στρατηγικές επιχειρήσεις. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματα συστήματα απογείωσης και προσγείωσης, δορυφορική επικοινωνία (SATCOM) για παρατεταμένο βεληνεκές, πλήρη εφεδρικά ηλεκτρονικά και πολλά άλλα.

Το Heron TP αναπτύχθηκε ως μία πλατφόρμα πολλαπλών αποστολών για να καλύψει τις ανάγκες τοπικών και διεθνών πελατών και για να εκτελεί μία ποικιλία στρατηγικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένων συγκέντρωσης πληροφοριών, παρακολούθησης, εντοπισμού και αναγνώρισης στόχου, χρήση ποικίλων φορτίων κλπ. Οι προδιαγραφές του εναέριου οχήματος εγγυώνται υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς ρόλους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το μέγιστο βάρος απογείωσης του drone είναι 5,670 κιλά. Τα 2.700 κιλά είναι το μέγιστο βάρος φορτίου. Το συνολικό μήκος του Heron TP είναι 14 μέτρα, ενώ το όχημα διαθέτει άνοιγμα φτερών 26 μέτρων. Το σύστημα προώθησης του αεροσκάφους παράγει ιπποδύναμη 1.200 αλόγων, ενώ η μέγιστη διάρκεια πτήσης ξεπερνάει τις 30 ώρες. Το μέγιστο βεληνεκές του είναι άνω των 1.000 χιλιομέτρων, δηλαδή βρίσκεται στην κατηγορία εκτός οπτικής επαφής. Το drone μπορεί να φτάσει υψόμετρο έως 13,7 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να πετάξει με μέγιστη ταχύτητα 400 χλμ/ώρα.

Εξοπλισμός

Σύμφωνα πάντα με την Israel Aerospace Industries, κάποια από τα συστήματα που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του Heron TP είναι τα εξής:ηλεκτροπτικό φορτίο MH-90HD ((TV & IR Combi ή πολλαπλοί αισθητήρες TV/IR/LRF/LD)
Synthetic Aperture Radar (SAR)
Global System Mobile (GSM)
Μέτρα ηλεκτρονικής υποστήριξης / πληροφόρησης (ESM/ELINT)
Ραντάρ ναυτικής περιπολίας (MPR)
pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.