Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανικός στη Γερμανία... Deutsche Bank: Μαζέψτε ξύλα για τον χειμώνα

Οι παγκόσμιες ελλείψεις φυσικού αερίου που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη Ορισμέν...





Οι παγκόσμιες ελλείψεις φυσικού αερίου που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη

Ορισμένα γερμανικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με ξύλα αντί για φυσικό αέριο, καθώς η Ρωσία κλείνει τις στρόφιγγες. Το σενάριο αυτό περιγράφουν αναλυτές της Deutsche Bank, εκτιμώντας ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο στη Γερμανία τους επόμενους μήνες θα παραμείνει 10% κάτω από το επίπεδο πριν από ένα χρόνο, λόγω της αποταμίευσης των νοικοκυριών, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Οι παγκόσμιες ελλείψεις φυσικού αερίου που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη, με πολλούς καταναλωτές να αναγκάζονται να περιορίσουν τη χρήση.

Εναλλακτικές πηγές

Η Deutsche Bank προσθέτει επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί θα αναζητήσουν άλλες πηγές ενέργειας, όπως άνθρακα και λιγνίτης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ξύλο για θέρμανση όπου είναι δυνατόν, στροφή σε παράγωγα πετρελαίου στη βιομηχανία κ.λπ.

Η Ρωσία έχει περιορίσει τις προμήθειες στην Ευρώπη και υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι θα κρατήσει κλειστό τον βασικό αγωγό Nord Stream 1 μετά το δεκαήμερο της συντήρησης, που ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου.

Η κρίση εφοδιασμού απειλεί ελλείψεις και διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα και μπορεί να ωθήσει χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε ύφεση.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.