Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και πολύ έμεινε έξω... Συνελήφθη η δημοσιογράφος που έκανε αντιπολεμική διαμαρτυρία στη ρωσική τηλεόραση!

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά τη διαμαρτυρία της σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά της εισβολής σ...



Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά τη διαμαρτυρία της σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά της εισβολής στην Ουκρανία, συνελήφθη χθες Κυριακή στη Ρωσία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους της σύλληψής της, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου η Οβσιάνικοβα διαδήλωσε μόνη της κοντά στο Κρεμλίνο, κρατώντας επιγραφή στην οποία επέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Μαρίνα συνελήφθη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται», αναφέρει το μήνυμα που ανήρτησαν άτομα από το περιβάλλον της στον προσωπικό λογαριασμό της δημοσιογράφου στο Telegram. Το μήνυμα συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η 44χρονη δημοσιογράφος να οδηγείται σε ένα λευκό βαν από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι προφανώς τη σταμάτησαν ενώ έκανε μια βόλτα με ποδήλατο.

Ο δικηγόρος της, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο πρακτορείο Ria Novosti, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε πού οδηγήθηκε η δημοσιογράφος.

Το βίντεο με την εισβολή της δημοσιογράφου στο «Κανάλι 1»

Δείτε το σύντομο κλιπ με την Marina Ovsyannikova να εισβάλλει στον τηλεοπτικό αέρα του ρωσικού -κρατικά ελεγχόμενου τηλεοπτικού σταθμού Κανάλι 1, εν ώρα μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων κρατώντας ένα πλακάτ με αντιπολεμικά μηνύματα κάνει από χθες το γύρο του κόσμου. «Όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο, μην πιστεύετε την προπαγάνδα, σας λένε ψέματα εδώ», έγραφε το πλακάτ.

Πλακάτ με τη φράση «Πούτιν δολοφόνε»

Την Παρασκευή, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα δημοσίευσε εικόνες στο Telegram όπου κρατούσε μια επιγραφή κοντά στο Κρεμλίνο με αναφορά στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλώντας «δολοφόνο» του Πούτιν. Τέτοιες αναφορές θα μπορούσαν θεωρητικά να την εκθέσουν σε ποινικές διώξεις για δημοσίευση «ψευδών πληροφοριών» και «συκοφάντηση» του ρωσικού στρατού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με βαριές ποινές φυλάκισης.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα έγινε παγκοσμίως γνωστή στα μέσα Μαρτίου όταν εμφανίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης με μια επιγραφή που είχε αντιπολεμικά συνθήματα. Συνελήφθη και ύστερα από σύντομη κράτηση, αφέθηκε ελεύθερη αφού της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.