Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν είναι δυνατόν να πούμε «ναι» στους αμερικανικούς όρους για την Ελλάδα!

Δηλώσεις για το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχετικά με την προμήθεια των F-16 Block 70 στην Τουρκία έκανε ο υπου...





Δηλώσεις για το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχετικά με την προμήθεια των F-16 Block 70 στην Τουρκία έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις για το πρόγραμμα προμηθειών F-16 Blok 70 της Τουρκίας.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε για άλλη μια φορά, απαράδεκτο το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει την υπό όρους παράδοση των F-16 Block 70 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών «οι ΗΠΑ θέλουν αυτή τη στιγμή να δώσουν τα F-16 Block 70 στην Τουρκία. Από την άλλη, υπάρχει μια τάση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στη Βουλή των Αντιπροσώπων να παρέχουν κιτ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16. Βλέπουν ότι αυτό είναι σημαντικό εντός του ΝΑΤΟ. Από τη μια πλευρά, το πρόβλημα των F-35 συνεχίζεται λόγω των κυρώσεων της CAATSA. Τα εμπόδια μπροστά από τα F-16 θα πρέπει να αφαιρεθούν και οι ΗΠΑ να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία μόνες τους.

«Θετικές οι τεχνικές συζητήσεις»

Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο ήταν εξαιρετικά θετικές. Τελικά, πάρθηκε απόφαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Φυσικά, δεν είναι δεσμευτική απόφαση τώρα. Απόφαση θα ληφθεί και στη Γερουσία. Αργότερα, αυτές οι δύο αποφάσεις θα συνδυαστούν σε ένα έγγραφο. Μετά από αυτό φυσικά θα ληφθεί κοινή απόφαση.

«Δεν θα πούμε ‘ναι’ στους όρους για την Ελλάδα»

Δεν είναι δυνατόν να πούμε «ναι» σε έναν όρο που θα μας δέσει τα χέρια.

savunmasanayist.com
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.