Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό είναι το σημείο που βανδαλισαν οι τουρκοι... Οι Ζημιές στην αυτοκρατορική πύλη της Αγίας Σοφίας...

Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία, δύο χρόνια μετά τη μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος, καθώς ΜΜΕ στην Τουρκία αναφέρουν ότ...





Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία, δύο χρόνια μετά τη μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος, καθώς ΜΜΕ στην Τουρκία αναφέρουν ότι εκλάπη έμβλημα από θύρα του ιστορικού ναού.


Όπως αναφέρει το tourkikanea.gr, το A TV της Τουρκίας σε ρεπορτάζ του αναφέρει πως το μνημείο έγινε «στόχος αμόρφωτων» αφού άγνωστοι έσπασαν και έκλεψαν μεταλλικά ελάσματα που κοσμούν την κεντρική είσοδο της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα το τουρκικό μέσο κάνει λόγο για μία «αποτρόπαια πράξη-πλήγμα για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», καταδικάζοντας την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.








«Στόχος αμόρφωτων η Αγία Σοφία»

«Για μια ακόμη φορά η Αγία Σοφία έγινε στόχος αμόρφωτων. Θα θυμάστε πως στο παρελθόν προκαλούσαν ζημιές στην αυτοκρατορική πύλη, στους τοίχους και στα μάρμαρα. Τώρα λοιπόν εξαφανίστηκε ένα από τα εμβλήματα στην πόρτα της Αγίας Σοφίας. Αρχικά ήταν η αυτοκρατορική πύλη, μετά οι τοίχοι και τα μάρμαρα και τώρα τα εμβλήματα. Κάθε πλευρά της Αγίας Σοφίας είναι ιερή και για αυτό πιθανότατα κάποιος το θεώρησε ως ιερό και το πήρε στο σπίτι του» αναφέρει το ρεπορτάζ του A TV.

«Βρισκόμαστε στην Αγία Σοφία, σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του τζαμιού, στη διπλανή πύλη από την Αυτοκρατορική. Εκεί παρατηρείται μια ιδιαίτερα θλιβερή εικόνα. Υπάρχουν πολυάριθμα εμβλήματα, αλλά, δείτε, ένα από αυτά δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή. Είτε εκλάπη, είτε χάθηκε» ανέφερε δημοσιογράφος του A TV από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.