Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ Αλβανών και Σλάβων εάν τα Σκόπια δεν υπογράψουν τη γαλλική πρόταση»

Σοβαρή εθνοτική σύγκρουση μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών θα μπορούσε να ξεσπάσει εάν τα Σκόπια διαχωριστούν από την Αλβανία στο δρόμο τη...




Σοβαρή εθνοτική σύγκρουση μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών θα μπορούσε να ξεσπάσει εάν τα Σκόπια διαχωριστούν από την Αλβανία στο δρόμο της προς την ΕΕ.

Αυτό σχολίασε ο Βίκτορ Στογιάνοφ, πρόεδρος του βουλγαρικού ινστιτούτου «Μακεδονία», σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα, Βουλγαρία» στο Ραδιόφωνο του «Fokus» .

«Περίμενα από την κυβέρνηση του Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι να υπογράψει το έγγραφο, αλλά αυτό δεν έγινε και η ευθύνη μεταφέρθηκε στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας», επεσήμανε.

Οι τελευταίες ώρες τελειώνουν και αυτό πρέπει να γίνει, διαφορετικά η Αλβανία θα ακολουθήσει τον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τα Σκόπια θα παραμείνουν υπό ρωσική και σερβική επιρροή, προειδοποίησε ο Βίκτορ Στογιάνοφ.

«Και αυτή είναι μια πρόταση που είναι οριστική - για να τονίσουμε για τους ακροατές σας, δεν υπόκειται σε αλλαγές. Ψηφίστηκε επίσης στη Βουλγαρία και έγινε δεκτό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι στο πλαίσιο της Βόρειας Μακεδονίας, το διαπραγματευτικό της πλαίσιο. Αυτό δεν είναι δίλημμα ή κάποια μορφή συζήτησης. Αυτή είναι μια πρόταση που υφίσταται, δεν υπάρχει άλλη. Και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Mark Rutte, έχουν πει ότι αυτή είναι η πρόταση.

Εάν η Βόρεια Μακεδονία δεν το δεχτεί τώρα, δεν θα υπάρξει τίποτα άλλο. Αυτό υποδηλώνει ότι η Βόρεια Μακεδονία θα πέσει στην ευρωπαϊκή απομόνωση όσον αφορά την ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση»
, επεσήμανε ο Στογιάνοφ.

Μάλιστα, ο ίδιος θα εκφράσει τη άποψη ότι σερβικές εταιρείες χρηματοδοτούν τις διαδηλώσεις στα Σκόπια.

«Όλοι βέβαια στρέφονται κατά των Βουλγάρων, κατά της Βουλγαρίας. Τις προηγούμενες μέρες ήταν 10 με 12 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας και χθες το βράδυ δεν ξεπέρασαν τα 3.000 άτομα και η διαμαρτυρία τελείωσε σε περίπου 40 λεπτά. Αναμένουμε να ηρεμήσει ακόμη περισσότερο σήμερα. Είχαμε πληροφορίες για ορισμένους προβοκάτορες που ήρθαν στη Βόρεια Μακεδονία από τη Σερβία, σε μια-δυο μέρες ήρθαν και εκπρόσωποι της επαγγελματικής οργάνωσης CANVAS - επαγγελματικής οργάνωσης για την οργάνωση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και μαζικών ταραχών - σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Συμμετείχαν σε πολλές παγκόσμιες διαδηλώσεις, όπως η Αραβική Άνοιξη, οι διαδηλώσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και συμμετείχαν στις λεγόμενες «Έγχρωμη επανάσταση» του άλλου κύριου κόμματος που κυβερνά σήμερα τη Βόρεια Μακεδονία. Δηλ. πρόκειται για άτομα με εμπειρία που αμείβονται υψηλά. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες αν θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις»
, σχολίασε ο Βίκτορ Στογιάνοφ.

focus-news.net
--
The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.