Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανός Βουλευτής Μπιλιράκης: Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν μπροστά στην υπεράσπιση της Ελλάδας

Ως απάντηση στο ταχέως επιδεινούμενο πολιτικό κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος υπηρετεί ως Συμπρόεδρος ...





Ως απάντηση στο ταχέως επιδεινούμενο πολιτικό κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος υπηρετεί ως Συμπρόεδρος του Hellenic Caucus και του Hellenic – Israel Alliance του Κογκρέσου, καταδίκασε σκληρά τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδος.

Σημειώνοντας την αστάθεια που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά για την περιοχή και τους παραλληλισμούς μεταξύ της ρητορικής του Ερντογάν έναντι της Ελλάδας και της εχθρικής γλώσσας του Ρώσου Προέδρου Πούτιν προς την Ουκρανία, ο Μπιλιράκης προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν μπροστά στην υπεράσπιση της Ελλάδας, ενός μακροχρόνιου και σταθερού συμμάχου των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Biliraki έρχεται έπειτα από την ψήφιση στην Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμυντικού Προϋπολογισμού, ο οποίος περιλαμβάνει τροπολογία που υποστήριξαν οι βουλευτές Bilirakis, Pappas, Malliotakis, και Pallone.

Το λεκτικό (της τροπολογίας) θα εμποδίσει τον Πρόεδρο Μπάιντεν από το να πουλήσει τα F-16 στην Τουρκία και θα θέσει σε εφαρμογή την απαραίτητη επίβλεψη του Κογκρέσου προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν χρησιμοποιεί τα F-16 για να παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας.

Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια αρκετών δικομματικών ενεργειών από την ομάδα των νομοθετών που εναντιώνονται στην απόφαση της Διοίκησης Μπάιντεν να πουλήσει τα F-16, τα κιτ εκσυγχρονισμού αυτών και άλλα προηγμένα όπλα και εξοπλισμό στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι κατέχει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και συνεχίζει να παραβιάζει τον νόμο των ΗΠΑ καθώς και της αυξανόμενης πολεμικής ρητορικής και επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα, τον αξιόπιστο και δημοκρατικό σύμμαχο της Αμερικής στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.