Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Επιστολή σε Σουηδία και Φινλανδία για την έκδοση μελών του ΡΚΚ

Όπως δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγκ, με την επιστολή της η Άγκυρα επαναφέρει το αίτημα που έχει υποβάλει εδώ και καιρό για την έκδοση των συγκεκ...





Όπως δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγκ, με την επιστολή της η Άγκυρα επαναφέρει το αίτημα που έχει υποβάλει εδώ και καιρό για την έκδοση των συγκεκριμένων «υπόπτων για τρομοκρατία»

O υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έστειλε επιστολή στη Σουηδία και τη Φινλανδία αιτούμενη την έκδοση μελών του PKK και της οργάνωσης FETO, που θεωρεί τρομοκράτες. Οι επιστολές αυτές αποτελούν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, «υπενθύμιση» για την έκδοσή τους.

Η επιστολή λειτουργεί ως εκπλήρωση της «συμφωνίας» που υπήρξε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη βάσει της οποίας η Τουρκία ήρε το βέτο της για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία.

Τα μέλη των δύο οργανώσεων θεωρούνται τρομοκράτες από την Τουρκία καθώς η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ως ακόλουθοι του εξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Όπως δήλωσε ο κ. Μποζντάγκ, με την επιστολή της η Άγκυρα επαναφέρει απλώς το αίτημα που έχει υποβάλει εδώ και καιρό για την έκδοση των συγκεκριμένων υπόπτων για τρομοκρατία.

«Υπάρχουν αιτήματα στα οποία δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα, αποφασίσαμε να τους στείλουμε ένα αίτημα υπενθυμίζοντας ότι περιμένουμε την απάντησή τους για το αίτημά μας. Ως υπουργείο έχουμε κάνει τις προετοιμασίες μας. Το στείλαμε σήμερα», είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκους υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.