Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κομισιόν: Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά συνιστούν παραβίαση του διεθνούς Δικαίου

«Απόλυτα ανεπαρκή αντίδραση της Επιτροπής στις απαράδεκτες και καταδικαστέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου», έδωσε η Κομισιόν δια του Αντιπ...





«Απόλυτα ανεπαρκή αντίδραση της Επιτροπής στις απαράδεκτες και καταδικαστέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου», έδωσε η Κομισιόν δια του Αντιπροέδρου της και Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην απάντησή της η Επιτροπή, αναφέρει ρητά ότι «παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές, αυτές συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Επιπλέον, ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής «καλεί την Τουρκία να παύσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις καλές σχέσεις γειτονίας, καθώς και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους». Ωστόσο, από το κείμενο της Κομισιόν, απουσιάζει κάθε απάντηση στα δυο ερωτήματα που έθετε ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με το «ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Επιτροπή για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την τουρκική προκλητικότητα» και «πώς σκοπεύει να αποτρέψει μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καθώς και νέες προκλήσεις».

Η Επιτροπή αρκείται ακόμη μια φορά να επαναλάβει «την προθυμία της να συνεργαστεί με την Τουρκία με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο, για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα απέχει από νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.