Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε πολεμική ετοιμότητα... «Οργώνουν» Αιγαίο και Ιόνιο οι Φρεγάτες για ασκήσεις!

  Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού «οργώνουν» Αιγαίο και Ιόνιο για συνεκπαίδευση με SNMG 2 και την αμερικανική DESRON 28 Στο φουλ οι μη...

 



Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού «οργώνουν» Αιγαίο και Ιόνιο για συνεκπαίδευση με SNMG 2 και την αμερικανική DESRON 28




Στο φουλ οι μηχανές του Πολεμικού Ναυτικού, με τις ελληνικές φρεγάτες να συνεχίζουν εντατικά τις ασκήσεις με νατοϊκές και αμερικανικές δυνάμεις, «οργώνοντας» τα νερά Αιγαίου και Ιονίου, προκειμένου να αυξήσουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, οι Φρεγάτες ΣΑΛΑΜΙΣ και ΚΑΝΑΡΗΣ συμμετείχαν σε δύο συνεκπαιδεύσεις το Σάββατο 23 Ιουλίου και την Τετάρτη 27 Ιουλίου, όπου η μεν πρώτη (ΣΑΛΑΜΙΣ) συμμετείχε σε PASSEX το Σάββατο με το γερμανικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) FGS BONN στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου και των Κυκλάδων,





ενώ η δεύτερη φρεγάτα (ΚΑΝΑΡΗΣ) συμμετείχε σε αντίστοιχη άσκηση την Τετάρτη με το Αντιτορπιλικό USS COLE και την Φρεγάτα ITS ALPINO της Δύναμης DESRON 28 στην ευρύτερη περιοχή βόρειου Ιονίου.




Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων εκτελέστηκαν αντικείμενα, σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και Διοικητικής Μέριμνας.

Πέραν της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Φρεγατών που μετείχαν και του Πολεμικού Ναυτικού εν γένει, οι δύο ασκήσεις έδωσαν την ευκαιρία και για πρακτική άσκηση στους δόκιμους στο «υγρό στοιχείο», καθώς η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ αποτελεί τμήμα των μετεχόντων πλοίων στον Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.





Όσον αφορά, τέλος, τη SNMG-2, που συμμετείχε στην PASSEX από κοινού με τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στο Αιγαίο, είναι η νατοϊκή Μόνιμη Συμμαχική Δύναμη 2 (ή Standing NATO Maritime Group 2, SNMG2) με έργο της την περιπολία ευρύτερα σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, περιοχή στην οποία εγκαταστάθηκε μετά την έξαρση του μεταναστευτικού ζητήματος.




Αντίστοιχα, η DESRON 28 είναι αμερικανική μοίρα αντιτορπιλικών, που αποτελεί τη μοίρα διοίκησης των πολεμικών πλοίων που θα λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες στην επιφάνεια της θάλασσας,

ενώ παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές και για τη διενέργεια ανθυποβρυχιακού πολέμου, μεταξύ πολλών άλλων σύνθετων αποστολών, κορωνίδα των οποίων είναι η επιτήρηση (screen commander).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.