Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Πεντέλη – Λέκκας: Όταν έχουμε πολλές μικροεστίες μπαίνουμε σε σκέψεις

  Η μεγάλη μάχη των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος με τις φλόγες συνεχίζεται στην περιοχή της Πεντέλης και παράλληλα με αυτή την προσπά...

 



Η μεγάλη μάχη των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος με τις φλόγες συνεχίζεται στην περιοχή της Πεντέλης και παράλληλα με αυτή την προσπάθεια, οι σκέψεις των ειδικών έχουν στραφεί και στο πώς μπορεί να άρχισε η φωτιά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, έκανε λόγο για μια πυρκαγιά που δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε.

«Η πυρκαγιά άρχισε σε ευαίσθητο σημείο της Πεντέλης. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς άρχισε και εδώ γεννιούνται διάφορα ερωτήματα», είπε και συνέχισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι εννοεί: «Μπορεί να είναι εμπρησμός, μπορεί να είναι αμέλεια, μπορεί να είναι κακόβουλη ενέργεια, μπορεί να είναι πάρα πολλά πράγματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε και υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές για να το κάνουν αυτό».

Ερωτώμενος για τις πολλές εστίες της φωτιάς, ο Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε: «Το έχουμε δει και στο παρελθόν αυτό και είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Το είδαμε και στον Πύργο της Ηλείας το 2007, το είδαμε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Είναι σαφές ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, όλες οι καύτρες που αναδύονται μπορούν να μεταφερθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση και να πυροδοτήσουν νέες εστίες. Χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και την εσκεμμένη ενέργεια γιατί όταν έχουμε πολλές μικροεστίες, μπαίνουμε σε σκέψεις χωρίς να μπορούμε να τεκμηριώσουμε αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Λέκκας μίλησε επίσης για το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής και ένα δύσκολο μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο «ευνοεί τη φωτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.