Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θερμό» επεισόδιο: Το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό εκδίωξε ρωσικά υποβρύχια στα ανοιχτά της Νορβηγίας

Στην αποκάλυψη ότι εντοπίστηκαν και εκδιώχθηκαν δύο ρωσικά υποβρύχια στη Βόρεια Θάλασσα προχώρησε το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας....




Στην αποκάλυψη ότι εντοπίστηκαν και εκδιώχθηκαν δύο ρωσικά υποβρύχια στη Βόρεια Θάλασσα προχώρησε το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο «κυνηγός» υποβρυχίων HMS Portland του βρετανικού πολεμικού ναυτικού ακολούθησε το υποβρύχιο Severodvinsk με πυραύλους κρουζ και το επιθετικό υποβρύχιο Vepr.

Σύμφωνα με το βασιλικό ναυτικό, η φρεγάτα Type 23 εντόπισε τα υποβρύχια το περασμένο Σάββατο και την Τρίτη 19 Ιουλίου, καθώς έκαναν το υποβρύχιο ταξίδι τους νότια κατά μήκος της νορβηγικής ακτής από την Αρκτική.

Το βρετανικό σκάφος με 180 άτομα πλήρωμα, υποστηριζόμενο από ένα «κατασκοπευτικό αεροπλάνο» P8 Poseidon και ένα εξειδικευμένο ελικόπτερο Merlin που ακολουθούσε υποβρύχια, παρακολούθησε τα δύο υποβρύχια, μέχρι που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής ανέλαβαν δράση.

Ακολούθως, τα ρωσικά υποβρύχια συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη με αφορμή τους εορτασμούς της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.