Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Ζιαζιάς για κενά στη Σχολή Ευελπίδων: Θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην επιχειρησιακή επάνδρωση των μικρών κλιμακίων του Στρατού μας

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ…………. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Η ΤΡΟΙΚΑ , ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ...

 



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ…………. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Η ΤΡΟΙΚΑ , ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ………..

Το 2011 οι «τρόικα» ζητούσε επίμονα στα πλαίσια του πρώτου μνημονίου , δια μέσου του Υπουργειου Οικονομικών , την μείωση των εισαγόμενων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές κατά 30% . Σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΕΘΑ , κατόπιν εισηγήσεως των Κλάδων , ο Α/ΓΕΕΘΑ πρότεινε να γίνει μείωση μόνο 10% , με αντίστοιχη αύξηση του αριθμού εισαγόμενων στις Στρατιωτικές Σχολές Μόνιμων Υπαξιωματικών των Κλάδων. Πρόταση που έγινε δεκτή από τον τότε Υπουργό Εθνικής Αμυνης Δημ. Αβραμοπουλο .

Αυτό που δεν πέτυχε η τρόικα τις δύσκολες και μουντές εκείνες εποχές , το πέτυχε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας με τον καθορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής .

Με την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις στις Στρατιωτικές Σχολές απεδείχθη ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω του υψηλού συντελεστή βάσης που θέσπισε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, μειώθηκαν πρακτικά οι εισακτέοι, κυρίως στη Σχολή Ευελπίδων. Ιδιαίτερα φέτος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαφαίνεται ότι εισήχθησαν στην ΣΣΕ περί τα 150 άτομα αντι των 300 , που είχαν προκηρυχθεί . Αυτα με τις διοικητικές φυσιολογικές απώλειες της πρώτης περιόδου ,εκτιμάται οτι θα μειωθούν στους 120 με 130. Αυτό σημαίνει ότι το 2026 που αυτή η τάξη θα αποφοιτήσει , ο Στρατός Ξηράς θα αποκτήσει περί τους 120 με 130 Ανθυπολοχαγούς, ενώ η πρόβλεψη ,για να διατηρούμε σε κάποιο επιχειρησιακό επίπεδο επάνδρωσης τις Μονάδες του Στρατού μας, είναι κάθε χρονιά να αποφοιτούν 300 Ανθυπολοχαγοί.

Δυστυχώς απ ΄ ότι φαίνεται δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις , οι προειδοποιήσεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας , με αποτέλεσμα φέτος η κατάσταση να είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι .

Η μείωση των εισαχθέντων σπουδαστών στην ΣΣΕ κατά 50% τα δυο τελευταία χρόνια , θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις κατ’ αρχήν άμεσα στην επιχειρησιακή επάνδρωση των μικρών κλιμακίων του Στρατού μας και σε βάθος χρόνου στην εξεύρεση κατάλληλων Διοικητών Μονάδων .

Για αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της πολιτείας . Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί ο συντελεστής βάσης για τις στρατιωτικές σχολές από 1,2 σε 1 τουλάχιστον και να ληφθούν μέτρα ,έτσι ώστε , αν είναι δυνατόν και στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου , να ενισχυθει αριθμητικά η φετινή τάξη με την εισαγωγή του προβλεπόμενου από την προκήρυξη αριθμού σπουδαστών .

Είναι βέβαιο ότι η Στρατιωτική Ηγεσία έχει ήδη ζητήσει να επιλυθεί αυτό το σοβαρότατο θέμα , που άπτεται της λειτουργίας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στρατού μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.