Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Προειδοποίηση» Αιγύπτου σε Ιράν να μην επιτεθεί σε Ισραηλινούς στην επικράτειά της!

  Μετά από αναφορές ότι η Ισλαμική Δημοκρατία προσπαθούσε να «δολοφονήσει» Ισραηλινούς τουρίστες στην Τουρκία, αναφέρθηκε ότι η Αίγυπτος εί...

 



Μετά από αναφορές ότι η Ισλαμική Δημοκρατία προσπαθούσε να «δολοφονήσει» Ισραηλινούς τουρίστες στην Τουρκία, αναφέρθηκε ότι η Αίγυπτος είχε επίσης προειδοποιήσει το Ιράν να μην επιτεθεί σε Ισραηλινούς στην αιγυπτιακή επικράτεια.

Η εφημερίδα «Al-Arabi Al-Jadid» με έδρα το Λονδίνο, ανέφερε ότι οι αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας είχαν πρόσφατα συναντηθεί με τους Ιρανούς ομολόγους τους και τους προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε απόπειρα έναρξης επιχείρησης εναντίον Ισραηλινών στη χώρα αυτή θα έβλαπτε τις σχέσεις μεταξύ Καΐρου και Τεχεράνης».

Θα μπορούσε να αλλάξει η πολιτική του Καΐρου

Σύμφωνα με την έκθεση, αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν ότι το Κάιρο στο παρελθόν «απείχε» από οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα ή να συνάψει οποιαδήποτε συμμαχία εναντίον του Ιράν που την θεωρούσε «άχρηστη», και ταυτόχρονα το Ιράν δεν έκανε καμία προσπάθεια να επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών αμάχων στην Αίγυπτο, και αν αυτό άλλαζε θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή της πολιτικής του Καΐρου.

«Η ιρανική πλευρά διαβεβαίωσε τις αιγυπτιακές αρχές ότι το Ιράν δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία με την Αίγυπτο», ανέφεραν οι πηγές.

Η ιρανική πλευρά χαρακτήρισε επίσης «ψευδείς» τις δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων για την προσπάθεια του Ιράν να βλάψει Ισραηλινούς τουρίστες σε τρίτες χώρες.

Αιγυπτιακές πηγές είπαν στον «al-Arabi al-Jadid» ότι παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, το Κάιρο «δεν θέλει να δώσει κάρτα στα χέρια κανενός από τα κράτη του Κόλπου για να ασκήσει πίεση στην Τεχεράνη».

Τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου βοηθούν την αιγυπτιακή οικονομία και το οικονομικό εμπόριο της Αιγύπτου καθώς το ενδιαφέρον με αυτήν είναι υψηλό.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Jerusalem Post, η Αίγυπτος, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στη μεσολάβηση και την επίλυση συγκρούσεων στην περιοχή, έχει επίσης «ανησυχίες» για τις δραστηριότητες στην περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Ιράν και το Ισραήλ, που διατηρούν εχθρικές σχέσεις για χρόνια, αλληλοκατηγορούνται για αμοιβαίες ενέργειες εναντίον των συμφερόντων του άλλου.

«Αλληλοκατηγορίες»

Το Ιράν λέει ότι το Ισραήλ είναι ο κύριος ένοχος για τη δολιοφθορά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας και την εξάλειψη πυρηνικών επιστημόνων, και το Ισραήλ κατηγορεί την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να απαγάγει και να δολοφονήσει τους πολίτες της.

Αφού ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς πολίτες στην Τουρκία ότι αντιμετωπίζουν «σοβαρή» απειλή από την Ισλαμική Δημοκρατία, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ προειδοποίησε το Σάββατο ότι το Ισραήλ θα απαντήσει «αποφασιστικά» σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα λίγες μέρες αργότερα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ κατηγόρησε την Ισλαμική Δημοκρατία για «εμπλοκή» στο σχέδιο επίθεσης εναντίον Ισραηλινών τουριστών και ευχαρίστησε την Τουρκία για τις ενέργειές της ενάντια στο σχέδιο.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία ανέφεραν τη σύλληψη μελών μιας οκταμελούς ομάδας που σχεδίαζε σε συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας να «δολοφονήσουν Ισραηλινούς τουρίστες» στην Κωνσταντινούπολη.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών , εν τω μεταξύ, ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες για τον σχεδιασμό της δολοφονίας Ισραηλινών τουριστών δεν είναι παρά μια «ψυχολογική επιχείρηση» και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να καταστρέψει «τις σχέσεις μεταξύ των δύο μουσουλμανικών χωρών», σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.
nziv.net
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.