Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάτι γίνεται... Ενώ τα Ισραηλινά Πολεμικά έχουν βγει από τους Ναυστάθμους... Χιλάδες Εβραίοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Ρωσία!

pentapostagma.gr_Η ρωσική κυβέρνηση διέταξε το Jewish Agency να σταματήσει όλες τις δραστηριότητές του στο εσωτερικό της χώρας, όπως πληροφο...





pentapostagma.gr_Η ρωσική κυβέρνηση διέταξε το Jewish Agency να σταματήσει όλες τις δραστηριότητές του στο εσωτερικό της χώρας, όπως πληροφορήθηκε η Jerusalem Post.

Η εντολή δόθηκε με επιστολή που ελήφθη από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αξιωματούχοι του Εβραϊκού Οργανισμού επιβεβαίωσαν την παραλαβή της επιστολής. Ωστόσο, δεν θέλησαν να σχολιάσουν την απάντηση που εξετάζεται αυτή τη στιγμή στα γραφεία του οργανισμού στην Ιερουσαλήμ σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, χιλιάδες Ρώσοι Εβραίοι περιμένουν αυτή τη στιγμή να εγκαταλείψουν τη χώρα και να κατευθυνθούν στο Ισραήλ, αναφέρει ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων και σίγουρα αυτό δεν είναι καλό, αφού πληροφορίες φέρουν πιθανό ξέσπασμα ενός “ μεγάλου πολέμου” με εμπλοκή της Ρωσίας, είτε δια μέσω Ιράν, είτε, ακόμα χειρότερα μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Η κατάσταση πάντως είναι σε οριακό σημείο και οι πληροφορίες που καταφτάνουν μέσω ανοικτών πηγών, είναι άκρως δυσάρεστες για την Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και φυσικά για τον πλανήτη ολόκληρο.

“Το Ισραήλ προετοιμάζεται για στρατιωτική δράση πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προσομοίωσε πτήσεις μεταφοράς εφοδίων σε εχθρικές ζώνες σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία. Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 βαρέως τύπου μεταγωγικά αεροσκάφη, ενώ οι αεροπορικές ομάδες εξασκήθηκαν σε επιχειρήσεις μάχης σε άγνωστες περιοχές”, ανέφερε η εφημερίδα TimesofIsrael.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι, το Ισραηλινό Ναυτικό ενισχύει τη δραστηριότητα στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποτρέψει ιρανικές επιθέσεις ή κατάληψη σκαφών. Το Ισραήλ αναπτύσσει πολεμικά πλοία και υποβρύχια στην περιοχή για να εξασφαλίσει τις θαλάσσιες διαδρομές προς το νότιο λιμάνι της πόλης Εϊλάτ.

Στις 22 Ιουνίου 2022 ο ισραηλινός στρατός και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) διεξήγαγαν ένα πολεμικό παίγνιο, προσομοιώνοντας μια μεγάλης έκτασης σύγκρουση στη Μέση Ανατολή σε πολλαπλά μέτωπα.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα σενάρια μάχης, τα οποία πιθανώς επικεντρώθηκαν στον άξονα του Ιράν.

Ανώτατοι αξιωματικοί και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στη στρατηγική άσκηση.

Οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές των δύο χωρών συναντήθηκαν στη βάση Glilot βόρεια του Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια του πολεμικού παιγνίου ( προσομοίωση πολέμου), και εξέτασαν τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα συντονισμού τους, ανακοίνωσε το Ισραήλ.

Η άσκηση αφορούσε επίσης τις πληροφορίες και την τεχνολογική συνεργασία.

“Το σχέδιο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο αεράμυνας κατά τη διάρκεια ενός περιφερειακού πολέμου για να αναχαιτίσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν”, ανέφερε νωρίτερα ο δημοσιογράφος Άλεξ Φίσμαν.

Αμερικανικά ραντάρ, δορυφόροι και αντιπυραυλικά συστήματα θα ενσωματωθούν με την αεράμυνα του Ισραήλ για να παρέχουν επιπλέον επίπεδα προστασίας.

Σοβαρότατη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ

Η Μόσχα την ίδια στιγμή, απαιτεί τον τερματισμό των επιδρομών των Ισραηλινών στη Συρία και απείλησε ότι θα σταματήσει την μετακίνηση χιλιάδων Εβραίων στο Ισραήλ.

Οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία είναι «απαράδεκτες» και πρέπει να τερματιστούν χωρίς όρους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό αίτημα αφορά πρόσφατη ισραηλινή επίθεση κοντά στο συριακό λιμάνι Tartus, όπου η Μόσχα διατηρεί στρατηγική ναυτική βάση.

Παράλληλα, η Ρωσία διέταξε Εβραϊκό Πρακτορείο ειδήσεων να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στη χώρα.

Το Ισραήλ ζυγίζει τώρα τις επόμενες κινήσεις του σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, μια δραματική απόφαση θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την εβραϊκή μετανάστευση από τη Ρωσία στο Ισραήλ.

Η τριβή Ισραήλ-Ρωσίας έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει προηγουμένως την Ιερουσαλήμ να μην λάβει θέση υπέρ της Ουκρανίας, αλλά το Ισραήλ φέρεται να βοηθά την Ουκρανία με διάφορους τρόπους, ανοιχτά και παρασκηνιακά.

Η ουσία όμως παραμένει και όλα τα νέα δεδομένα μας δείχνουν ότι πρέπει να αναμένουμε "κάτι μεγάλο" το επόμενο διάστημα σε πολλές περιοχές, από την Ουκρανία και το Ισραήλ (λόγω Χεζμπολάχ) μέχρι το Ιράν.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.