Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μα τι κακοί που είμαστε... Ακάρ : «Απαράδεκτο να επιδιώκει η Ελλάδα να μην πουληθούν τα αεροσκάφη στην Τουρκία»…

  Συνέντευξη του υπουργού Αμύνης Ακάρ στο Al jazeera... Ερώτηση : Στο θέμα των 16 δεν επιτεύχθηκε αποτέλεσμα ; Ακάρ : Δεν μπορούμε να...

 



Συνέντευξη του υπουργού Αμύνης Ακάρ στο Al jazeera... Ερώτηση : Στο θέμα των 16 δεν επιτεύχθηκε αποτέλεσμα ;

Ακάρ : Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Όπως γνωρίζετε είχαμε ένα σχέδιο συνεργασίας για τα αεροσκάφη f-35. Αλλά διακόπηκε. Η Τουρκία και οι Τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη από 40 f-16 Βlock 70. Ζητήσαμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να τα εξάγουν. Ταυτόχρονα ζητήσαμε τον εκσυγχρονισμό των 79 f-16 που διαθέτουμε. Αυτό το μεταφέραμε πέρσι μέσω φυσικών καναλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η γειτονική μας χώρα και τέλος στο ΝΑΤΟ Ελλάδα επιδιώκει να σταματήσει αυτή τη συμφωνία και στέλνει αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητώντας να μην πουληθούν αυτά τα αεροσκάφη στην Τουρκία. Αυτό είναι μία κατάσταση απαράδεκτη στις διεθνείς συμφωνίες. Μιλάμε εδώ για ένα συμμαχικό κράτος που θα πρέπει να συμβάλλει στην ενδυνάμωση μας. Διότι η δική μας ισχύς είναι και δική τους ισχύς. Είδαμε ότι στο αμερικανικό κογκρέσο δημοσιεύτηκαν όροι και κανόνες σχετικά με την χρήση αυτών των αεροσκαφών. Εμείς λοιπόν είπαμε ότι η Τουρκία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και δεν θα δεχτεί να αγοράσει αεροσκάφη υπό όρους.

Πιστεύουμε πως αυτοί οι όροι αργότερα θα αλλάξουν. Επιπλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενεργήσουν θεσμικά για να πουλήσουν αυτά τα αεροσκάφη στην Τουρκία. Διότι εμείς είμαστε σύμμαχοι. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί. Ελπίζουμε λοιπόν ότι Ηνωμένες Πολιτείες θα επανορθώσουν το λάθος τους. Πιστεύω πως ότι και να συμβεί οποιοσδήποτε εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει αυτά τα αεροσκάφη θα έχει στο μέτωπο του αυτή την ντροπή. Εμείς επιθυμούμε να καλύψουμε αυτό το κενό. Αν μας δημιουργηθεί πρόβλημα τότε έχουμε εναλλακτικές. 

Οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τους όρους που μας επιβάλλονται. Όπως είδαμε στο παράδειγμα της Ουκρανίας ο κόσμος χρειάζεται μία ισχυρή Τουρκία. Ιδιαίτερα οι φίλοι μας, οι σύμμαχοί μας και οι Ευρωπαίοι. Διαθέτουμε ισχυρό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Για αυτό οι σύμμαχοι και εταίροι μας δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην αγορά αυτών των αεροσκαφών”

https://www.internethaber.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.