Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξαναφούντωσε η Φωτιά στη Μυτιλήνη: Μετά την Βρίσα εκκενώθηκε και ο οικισμός Σταυρός

Η μεγάλη φωτιά συνεχίζει καίει στη νότια Λέσβο, στο δυτικό μέτωπο προς τη Βρίσα, έχοντας καταστρέψει από χθες περί τις 13.000 στρέμματα δασ...





Η μεγάλη φωτιά συνεχίζει καίει στη νότια Λέσβο, στο δυτικό μέτωπο προς τη Βρίσα, έχοντας καταστρέψει από χθες περί τις 13.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών.

Με απόφαση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός της Βρίσας. Σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη από το 112, ζητείται από τους κατοίκους να εκκενώσουν προς Πολιχνίτο.



Παράλληλα, λίγο μετά τις 15:00 με απόφαση του Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός του Σταυρού, εκεί που η φωτιά νωρίτερα έδειχνε να έχει ελεγχθεί, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις επανέφεραν την απειλή για τους κατοίκους.

Δεκαπέντε ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δυτικό τμήμα της κεντρικής νότιας χερσονήσου της Λέσβου και το κύριο μέτωπο της φωτιάς έφθασε κυριολεκτικά στα όρια της Βρίσας. Του χωριού που είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό. Και του οποίου οι κάτοικοι -όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους- υποχρεώνονται σήμερα να ξαναεγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εκεί έχουν επικεντρωθεί από το πρωί της Κυριακής οι προσπάθειες της πυροσβεστικής - στην περιοχή μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Αχλάδας, ανάμεσα σε Βρίσα και Βατερά, όπου έχουν ανοιχτεί αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.