Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα είπαν πάλι τηλεφωνικά Ερντογάν - Πούτιν: Στο επίκεντρο οι διάδρομοι για τις εξαγωγές σιτηρών

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνία αυτής, ο...





Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνία αυτής, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι καιρός ο ΟΗΕ να ενεργήσει με βάση το σχέδιο διάνοιξης ασφαλούς διαδρόμου για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας Πούτιν-Ερντογάν, εκτός από την κατάσταση στη Συρία, συζητήθηκαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την εξαγωγή σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Τονίζοντας ότι αποδίδει σημασία στην επέκταση του διασυνοριακού μηχανισμού στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «είναι καιρός να αναλάβουμε δράση όσον αφορά το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την εξαγωγή σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα».

Επαναλαμβάνοντας ότι ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρέπει να τερματιστεί με μια διαρκή και δίκαιη συμφωνία ειρήνης, μέσω διαπραγματεύσεων, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αναζωογόνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έχει πει πως «υπάρχει κάποια πρόοδος στο θέμα της εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», ωστόσο εκκρεμούν τεχνικά ζητήματα που απαιτούν συζητήσεις με τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ. Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αν η Μόσχα και το Κίεβο συμφωνήσουν στο «πρόβλημα των σιτηρών», θα δημιουργηθεί μια «ζώνη ασφαλείας» εκτός των υδάτων της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.