Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήπως ο Ερντογάν θέλει να βγάλει… ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

defence-point.gr_Συνεχίζει στην ίδια επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας ο Ερντογάν, επανερχόμενος στο γνωστό μοτίβο, λίγες ώρες μετά την ...





defence-point.gr_Συνεχίζει στην ίδια επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας ο Ερντογάν, επανερχόμενος στο γνωστό μοτίβο, λίγες ώρες μετά την ουδέτερη σε γενικές γραμμές στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στην τελευταία του παρέμβαση ενώπιον στρατιωτικού ακροατηρίου, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε συστάσεις στους Έλληνες να ψηφίσουν πιο φιλική προς την Τουρκία κυβέρνηση!

«Ελπίζω ότι οι Έλληνες, θα δώσουν διά της δημοκρατικής οδού το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στην κυβέρνησή τους, η οποία τους ζητά περιπέτειες που θα καταλήξουν εκ νέου σε καταστροφή γι’ αυτούς» ανέφερε, μιλώντας σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης Αξιωματικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα δυτικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από τις διεθνείς συμφωνίες», συμπλήρωσε!

Και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στην Ελλάδα είπε ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ισχυρές συμμαχικές της χώρες: «Αντί να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις συγκρούσεις μας με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρυβόσαστε κάτω από τα φουστάνια κάποιου. Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί να γίνει νταής, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα».

Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο, αλλά κατηγόρησε την Ελλάδα ξανά ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, ενώ… παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο! «Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει». Τι να του πει κανείς…

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Ερντογάν… ευλόγησε τα γένια του και χάιδεψε τα αυτιά του εσωτερικού πολιτικού ακροατηρίου, προβαίνοντας σε μια σειρά από βλακώδεις αναφορές, παρουσιάζοντας τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σαν να έχουν… δεκαπλάσια ισχύ από τις αμερικανικές! Η σούπερ άσκηση EFES 2022 έδωσε μάθημα στο κόσμο διά των 39 χωρών που έδωσαν με διάφορους τρόπους το παρόν!

Έτσι όπως συμπεριφέρεται ο Τούρκος ηγέτης, θα αρχίσουμε να σκεπτόμαστε στα σοβαρά μήπως κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Κωνσταντινούπολης τα βρήκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε μέσω την όξυνσης της κατάστασης να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να συσπειρώσουν το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο και να πετύχουν καλό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές!

Εξάλλου, τη στιγμή που φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα το φθινόπωρο θα πάει στις κάλπες, πλέον και στην Τουρκία υπάρχουν παρόμοιες ενδείξεις! Τα μόνα δεδομένα που… νοθεύουν το σενάριο, είναι οι ακατανόητες δηλώσεις Μητσοτάκη για τους Κούρδους και η δημιουργία της εντύπωσης πως πρωταρχικός στόχος του είναι να επικρατήσει ηρεμία ώστε να διεξαχθούν χωρίς εξωτερικά παρατράγουδα οι εκλογές.

Και αυτό όμως, ως πρόθεση το εισπράττει η τουρκική πλευρά. Βέβαια, στη διεθνή πολιτική οι συμφωνίες δεν είναι απαραίτητο να κλείνονται σε συναντήσεις, αφού κάθε πολιτικός αντιλαμβάνεται πότε υπάρχει κοινότητα ιδιοτελών συμφερόντων με τον αντίπαλο και συμπεριφέρεται αναλόγως! Άβυσσος η ψυχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.