Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλακώθηκε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ με τον Τσαβούσογλου στην τουρκία... «Ενδιαφερόμαστε για τα σύνορα της Ε.Ε. - Δεν κάνουμε προπαγάνδα»!

  “Πέταξε το γάντι” στην Αναλένα Μπέρμποκ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τη Γερμανία για αμεροληψία έναντι της Τουρκίας και λέγοντ...

 



“Πέταξε το γάντι” στην Αναλένα Μπέρμποκ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τη Γερμανία για αμεροληψία έναντι της Τουρκίας και λέγοντας ότι η το Βερολίνο έχει πέσει θύμα της προπαγάνδας της Ελλάδας, γι’ αυτό έχει αλλάξει στάση. Η Γερμανίδα υπουργός όμως δεν πτοήθηκε, δίνοντας πληρωμένη απάντηση.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είχε πληροφορηθεί τις θέσεις που υιοθέτησε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ κατά την κοινή της συνέντευξη με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, στην Αθήνα, για την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά, λίγες μόνον ώρες, πριν φτάσει η Μπέρμποκ στην Κωνσταντινούπολη. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε στη συνέντευξη ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου. «Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα». Για την ακρίβεια ο Τσαβούσογλου είναι ότι η αλλαγή της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής οφείλεται στο ότι η Γερμανία ίσως έχει πέσει θύμα της ελληνικής προπαγάνδας.

Στην συνέντευξη Τύπου, μπροστά δηλαδή σε όλους τους δημοσιογράφους , ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τα πολιτικά εμπόδια για την ένταξη», είπε, ακόμα ο Τσαβούσογλου και προέτρεψε επίσης τη Γερμανία να είναι επιφυλακτική για ενδεχόμενες “προκλήσεις και προπαγάνδα από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση”. «Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα». «Το ότι ένα μέρος είναι μέλος της ΕΕ δεν σημαίνει ότι λέει την αλήθεια», είπε , αναφερόμενος, προφανώς, στην Ελλάδα. «Μεταφέραμε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γερμανία και αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από αυτές», ανέφερε στη συνέχεια.

Η Γερμανίδα υπουργός εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, αντέδρασε φανερά ενοχλημένη. Απάντησε στον Τούρκο υπουργό, λέγοντας ότι μπορεί να μην συμφωνούν δύο πλευρές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάνει προπαγάνδα. “Μιλάμε για τα σύνορα της ΕΕ ως η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη”, είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών. “Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα. Ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας, αλλά και της ΕΕ”, του απάντησε ξεκάθαρα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

«Εγώ δεν είπα ότι η Γερμανία κάνει προπαγάνδα αλλά ότι η Γερμανία γίνεται θύμα προπαγάνδας της Ελλάδας», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός αντιλήφθηκε το λάθος του και έσπευσε να αναδιπλωθεί, επιρρίπτοντας την γερμανική ενόχληση σε ενδεχόμενο λάθος στη μετάφραση. «Εγώ δεν είπα ότι η Γερμανία κάνει προπαγάνδα, αλλά ότι η Γερμανία γίνεται θύμα προπαγάνδας της Ελλάδας», δήλωσε. Η Γερμανίδα υπουργός απέρριψε τη δικαιολογία, απαντώντας ότι “δεν ξέρει τι μπορεί να έχει γίνει στη μετάφραση, πάντως η Γερμανία δεν είναι θύμα προπαγάνδας“, είπε.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.