Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερουσιαστής κατηγορείται για τρανσφοβία επειδή δεν συμφωνεί ότι δεν μπορούν να μείνουν έγκυες μόνο οι γυναίκες

  Σε μια ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση, ένας γερουσιαστής κατηγορήθηκε για τρανσφοβία από μία καθηγήτρ...

 



Σε μια ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση, ένας γερουσιαστής κατηγορήθηκε για τρανσφοβία από μία καθηγήτρια του UC Berkely επειδή δεν συμφώνησε με το επιχείρημα ότι οι εγκυμοσύνες δεν περιορίζονται στις γυναίκες. "Αυτό ανοίγει την πόρτα στη βία κατά των διαφυλικών ατόμων", δήλωσε η ίδια

Ογερουσιαστής Josh Hawley διασταύρωσε τα ξίφη του με την Khiara Bridges, καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Berkely, την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ακρόασης για το δικαίωμα στην άμβλωση. Το δικαίωμα αυτό περιορίστηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι εναπόκειται στις επιμέρους πολιτείες να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν ή όχι τις αμβλώσεις. Ορισμένες συντηρητικές πολιτείες έλαβαν αμέσως περιοριστικά μέτρα ως απάντηση.

Διευκρινίσεις

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο Hawley ζήτησε από την Bridges διευκρινίσεις. "Όταν μιλάτε για "άτομα που μπορούν να μείνουν έγκυες", μιλάτε για γυναίκες;" ρώτησε την καθηγήτρια νομικής. Σε αυτό, η Bridges απάντησε αρνητικά. "Πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των cisgender γυναικών, μπορούν να μείνουν έγκυες", συνέχισε. "Αλλά και πολλές cisgender γυναίκες δεν μπορούν. Υπάρχουν επίσης τρανσέξουαλ άνδρες ή μη δυαδικά άτομα που έχουν την ικανότητα να μείνουν έγκυες"

Τρανσφοβία

"Δηλαδή αυτό δεν είναι πραγματικά θέμα δικαιωμάτων των γυναικών;", ρώτησε στη συνέχεια ο Hawley. Σε αυτό, η Bridges απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό τόσο οι γυναίκες όσο και άλλες ομάδες να επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο ζήτημα. "Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι οι ερωτήσεις σας είναι τρανσφοβικές και ανοίγουν την πόρτα στη βία κατά των τρανσέξουαλ, επειδή δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξή τους", δήλωσε.

Ο Hawley, ωστόσο, διαφώνησε με αυτή την κατηγορία. "Λέτε ότι διευκολύνω τη βία κατά των τρανσέξουαλ, ρωτώντας αν μόνο οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες;" Η Bridges δεν έδωσε σαφή απάντηση στην ερώτηση αυτή, αλλά αναφέρθηκε στα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των διαφυλικών ατόμων. "Ένα στα πέντε τρανσέξουαλ άτομα έχει ήδη αποπειραθεί να αυτοκτονήσει επειδή οι άνθρωποι συνεχίζουν να αρνούνται την ύπαρξή τους", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.