Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι λένε: «Ομολογία βόμβα στην επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο: Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την Τουρκία!»

   «Ο φόβος κυρίευσε την Ελλάδα, που προσπαθούσε να σφετεριστεί τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας, με την ανακοίνωση ότι το νέο υπερσύγχρον...

  

«Ο φόβος κυρίευσε την Ελλάδα, που προσπαθούσε να σφετεριστεί τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας, με την ανακοίνωση ότι το νέο υπερσύγχρονο γεωτρύπανο της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Χαν, θα αναλάβει υπηρεσία στις 9 Αυγούστου», γράφει η τουρκική Yeni Akit.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος δεν μπορούσε να παραδεχθεί τις δραστηριότητες της Τουρκίας για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων, μετέβη επειγόντως στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Γιάννη Κασουλίδη.

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Κασουλίδης ομολόγησε ότι «δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε» σχετικά με την δραστηριότητα του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίντ Χαν».

Η Τουρκία είναι περήφανη που το τέταρτο γεωτρύπανό της, Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στις 9 Αυγούστου.

Η Ελλάδα, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Αμπντουλχαμίντ Χαν τις προηγούμενες εβδομάδες, επανέφερε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στην ατζέντα με την ημερομηνία που ανακοινώθηκε για τις έρευνες του πλοίου γεώτρησης.

Πέρα από τις συχνές ειδήσεις για το Αμπντουλχαμίντ Χαν στον ελληνικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έφερε το θέμα στην επίσκεψή του στην Κύπρο.

Αναφέρθηκε ότι ο Δένδιας, που πήγε εσπευσμένα στη Λευκωσία, συζήτησε τις επιλογές του και συναντήθηκε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη. Ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι ο Δένδιας και ο Κύπριος ομόλογός του, Γιάννης Κασουλίδης, ανέφεραν ότι το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα κάνει έρευνες σε περισσότερες από 6 τοποθεσίες.

Ο Κασουλίδης είπε επίσης, «Περιμένουμε το τουρκικό γεωτρύπανο. Δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε, αλλά θα πολεμήσουμε στο διπλωματικό πεδίο».

Ο Φατίχ Ντονμέζ , Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, δήλωσε σε μια δήλωση που έκανε πρόσφατα ότι «Θα στείλουμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίντ Χαν από τη Μερσίνα στην πρώτη του αποστολή στις 9 Αυγούστου».

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.