Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ανήλικων μεταναστών και λαθραίων καπνικών προϊόντων στον Πειραιά

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε – κυρίως ανήλικους – μετανάστες έναντι χρηματικού ποσού αλλά και διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντ...





Στην εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε – κυρίως ανήλικους – μετανάστες έναντι χρηματικού ποσού αλλά και διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα, προχώρησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Από την εξάρθρωση κυκλώματος συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί για διακίνηση ανήλικων μεταναστών αλλά και λαθραίων καπνικών προϊόντων όπως και τρεις επιπλέον αλλοδαποί που στερούνταν έγγραφα νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα. Όλοι τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε από τις αρχές του 2021, με το ηγετικό μέλος να διοργανώνει παράνομες προωθήσεις κυρίως ανήλικων μεταναστών, τους οποίους εφοδίαζε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κατάλληλα αεροπορικά εισιτήρια.

Οι διακινήσεις πραγματοποιούνταν μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα από το εξωτερικό και αναλάμβαναν τη συνοδεία των ανήλικων, προσποιούμενοι ότι είναι δήθεν μέλη της οικογένειας τους και επιστρέφουν στη χώρα που διαμένουν.

Επίσης, εντοπίστηκε σπίτι στην περιοχή του Πειραιά, που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να διευκολύνεται η διαμονή και η απόκρυψη αλλοδαπών που δεν είχαν νόμιμα έγγραφα στην Ελλάδα, έναντι του ποσού των 140 ευρώ μηνιαίως, ανά άτομο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις παράνομης διακίνησης τουλάχιστον 7 μεταναστών, δραστηριότητα από την οποία το κύκλωμα είχε παράνομα έσοδα 5.000 έως 6.000 ευρώ, ανά άτομο.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, το ηγετικό μέλος της οργάνωσης είχε δημιουργήσει ένα εκτενές δίκτυο διανομής τους, μαζί με συνεργούς, με τους οποίους συναντιόταν στις περιοχές κυρίως του Αιγάλεω, της Νίκαιας και του Πειραιά και τους προμήθευε μεγάλες ποσότητες, σε επίπεδα χονδρικής, με σκοπό να τα πουλήσουν.

Οι συνεργοί του κρατούσαν κρυμμένα τα λαθραία καπνικά προϊόντα σε σημεία κοντά στα σπίτια που έμεναν. Ακόμα χρησιμοποιούσαν και σταθμευμένα οχήματα σε πάρκινγκ, ώστε να ανταποκρίνονται στις ημερήσιες ανάγκες ζήτησης κυρίως σε λιανικό επίπεδο.

Το κύκλωμα είχε ιδρύσει και λειτουργούσε 3 καταστήματα μίνι μάρκετ, μέσω των οποίων πουλούσαν αυτά τα λαθραία προϊόντα..

Τα μηνιαία έσοδα του κυκλώματος, από τη δραστηριότητα αυτή, υπολογίζεται ότι υπερέβαιναν τις 50.000 ευρώ. Κατά την αστυνομική επιχείρηση, έγιναν 4 έρευνες σε κατοικίες, 3 σε κατάστημα και 2 σε οχήματα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 9.083 πακέτα των 20 τσιγάρων έκαστο,784 συσκευασίες των 50 γραμμ. καπνού, το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ, 11 κινητά τηλέφωνα και δύο ΙΧ οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.