Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δωμάτιο... ούτε για δείγμα τον Αύγουστο: Χαμός από κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Η χώρα φαίνεται να έχει επανέλθει πλήρως στην τουριστική σκηνή, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα μεγέθη του 2019 που κατέγραψαν ιστο...






Η χώρα φαίνεται να έχει επανέλθει πλήρως στην τουριστική σκηνή, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα μεγέθη του 2019 που κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ

Ξεμένει» η Ελλάδα από διαθέσιμα ξενοδοχειακά δωμάτια για τον Αύγουστο! Η πρωτοφανής ζήτηση για διακοπές στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς οδηγεί σε φαινόμενα… οverbooking για το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, καθώς σε ξενοδοχεία οικογενειακών διακοπών δεν υπάρχουν πλέον άδεια δωμάτια για τη συγκεκριμένη περίοδο!

Δύο χρόνια μετά την πανδημία που έπληξε τις τουριστικές μετακινήσεις, η χώρα φαίνεται να έχει επανέλθει πλήρως στην τουριστική σκηνή, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα τουριστικά μεγέθη του 2019 που κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ!

Αυτό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Eurocontrol για την εβδομάδα 11 έως 17 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τα οποία, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατέγραψαν μείωση των καθημερινών πτήσεων έναντι της ίδιας περιόδου του 2019 (-1% στο Ην. Βασίλειο, -8% στην Ισπανία, -1% στη Γερμανία), η Ελλάδα (+1%) και η Ελβετία (+2%) «έσπασαν» την τάση αυτή με 2.351 και 1.307 καθημερινές πτήσεις αντίστοιχα (φτάνοντας στο 105% και στο 92% αντίστοιχα των επιπέδων 2019).

 

Η Ελλάδα στην τρίτη θέση

Οδεύοντας πλέον προς τον Αύγουστο, που αποτελεί την αιχμή της τουριστικής περιόδου για τις περισσότερες τουριστικές χώρες της Νότιας Ευρώπης, κοινή διαπίστωση είναι ότι έχουν «εξαφανιστεί» τα διαθέσιμα ξενοδοχειακά δωμάτια προς απογοήτευση των ταξιδιωτών της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία των μεγάλων tour operators προκύπτει ότι μέχρι και τις 20 Αυγούστου οι προσφερόμενες ξενοδοχειακές κλίνες έχουν εξαντληθεί στις Αζόρες της Πορτογαλίας, στις ιταλικές ακτές της Νάπολι και της Σαρδηνίας, στην ισπανική Μενόρκα, αλλά και στα ελληνικά νησιά Ζάκυνθος, Σαντορίνη και Ρόδος.

Ηδη η TUI Βελγίου, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της χώρας, τοποθετεί την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που είναι overbooking, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων με εγκαταστάσεις για όλη την οικογένεια. Μέσα στον Ιούνιο και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία διέθεσαν τα τελευταία τους δωμάτια, με τα πιο δημοφιλή να έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετό καιρό.
Ελλειψη οικογενειακών δωματίων

Στην αντίπερα όχθη, προορισμοί στους οποίους εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την εύρεση ξενοδοχείου διακοπών είναι η Καραϊβική, η Αίγυπτος, η Κύπρος, το Μαρόκο και η Τυνησία. 

«Μέχρι τα τέλη Ιουνίου ήταν ακόμα δυνατό να κλείσετε ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής σε ηλιόλουστους προορισμούς. Ωστόσο, η κατάσταση έχει πλέον αλλάξει τελείως, ειδικά για τα ξενοδοχεία με τις καλύτερες εγκαταστάσεις για οικογένειες, την πιο σημαντική ομάδα ταξιδιωτών αυτή την περίοδο των σχολικών διακοπών» επισημαίνει η TUI Βελγίου.

Η κατάταξη των χωρών με τη μεγαλύτερη έλλειψη ξενοδοχειακών οικογενειακών δωματίων έχει ως εξής: Πορτογαλία, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.