Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέας Υόρκη: Βίντεο με οδηγίες στους πολίτες τι να κάνουν να γίνει επίθεση με πυρηνικά

  Υπήρξε λοιπόν μια επίθεση με πυρηνικά. Μη ρωτάτε πώς ή γιατί. Απλά να ξέρετε ότι η πόλη χτυπήθηκε. Λοιπόν, τότε τι κάνουμε;». Έτσι ξεκινά...

 



Υπήρξε λοιπόν μια επίθεση με πυρηνικά. Μη ρωτάτε πώς ή γιατί. Απλά να ξέρετε ότι η πόλη χτυπήθηκε. Λοιπόν, τότε τι κάνουμε;». Έτσι ξεκινά το… ίσως λίγο αγχωτικό βίντεο που δημοσίευσε χθες (11.07.2022) το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Υόρκης.

Αν και στο βίντεο με τις συμβουλές στους κατοίκους της Νέας Υόρκης δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη “Ρωσία”, είναι προφανές ότι οι… οδηγίες για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί μια επίθεση με πυρηνικά έχει άμεση σχέση με τις ρωσικές απειλές για πυρηνικό πόλεμο και τον ισχυρισμό των κρατικών μέσων ενημέρωσης πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα μπορούσε να εξαφανίσει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Μια εκπρόσωπος της πόλης λέει στους πολίτες: «Αν και η πιθανότητα να συμβεί περιστατικό επίθεσης με πυρηνικά κοντά στη Νέα Υόρκη είναι πολύ μικρή, είναι σημαντικό οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν τα βήματα για να παραμείνουν ασφαλείς».
Τι κάνουμε όμως σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες σε ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση είναι ξεκάθαρα στο βίντεο:

Αρχικά, πρέπει άμεσα «να μπουν μέσα, να παραμείνουν μέσα και να παρακολουθήσουν τις εκπομπές στην τηλεόραση για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια». Υπενθυμίζεται ότι το να μείνουν στο αυτοκίνητο δεν είναι επιλογή.

«Μην βγείτε έξω μέχρι οι αξιωματούχοι να πουν ότι είναι ασφαλές» αναφέρεται στο βίντεο.

Το δεύτερο βήμα στο οποίο πρέπει να κάνουν οι πολίτες, εάν βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, είναι να καθαριστούν και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Εάν έχουν και υπόγειο, ακόμα καλύτερα. Πρέπει να μείνουν μέσα σε αυτό.

«Αν ήσασταν έξω μετά την έκρηξη, καθαριστείτε αμέσως. Αφαιρέστε και βάλτε σε σακούλα τα ρούχα που φορούσατε, για να κρατήσετε τη ραδιενεργό σκόνη ή τη στάχτη μακριά από το σώμα σας», αναφέρει η εκπρόσωπος του δήμου.

Το τρίτο βήμα είναι να ενημερώνονται όλοι από τα μέσα και να μην βγουν από το σπίτι, έως όταν οι αρχές το επιτρέψουν.

«Το έχετε!», καταλήγει η εκπρόσωπος του δήμου στο τέλος του βίντεο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.