Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Ούτε μια ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό αστυνομικών από Ρομά

Η επίθεση από εξαγριωμένους Ρομά σε βάρος του πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πανελλήνια αγανάκτηση, ...





Η επίθεση από εξαγριωμένους Ρομά σε βάρος του πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πανελλήνια αγανάκτηση, ενώ πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση

Η επίθεση από εξαγριωμένους Ρομά σε βάρος του πληρώματος ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, ο τραυματισμός ενός από τους αστυνομικούς που υπέστη σοβαρό τραυματισμό και οι ζημιές που προκλήθηκαν προκάλεσαν πανελλήνια αγανάκτηση, καθώς τα πλάνα καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος και μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση. Ωστόσο, για το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το περιστατικό δεν… συνέβη ποτέ, αφού δεν εξέδωσε ούτε μια λιτή ανακοίνωση!

Το πλήρωμα του περιπολικού πήγε μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Μενεμένη, όταν υποβλήθηκε μια καταγγελία για διατάραξη από Ρομά που συμμετείχαν σε τρικούβερτο γλέντι. Ωστόσο, η παρουσία των αστυνομικών και οι συστάσεις που δέχθηκαν ενόχλησαν τους Ρομά, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση στο περιπολικό σπάζοντας με πέτρες το παρμπρίζ του, ενώ γρονθοκόπησαν τον έναν από τους ενστόλους, προκαλώντας του κάταγμα στο σαγόνι!

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ στο σημείο έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ που κατάφερε να απεγκλωβίσει τους αστυνομικούς που δέχτηκαν την επίθεση. Οι Ρομά οι οποίοι συμμετείχαν στο επεισόδιο συνελήφθησαν.

«Σε μια χώρα που η ατιμωρησία έχει βαρέσει κόκκινο, όλα πλέον είναι αναμενόμενα. Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν άμεσα για συνδρομή των συναδέλφων και συνέλαβαν τους δράστες. Περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θοδωρής Τσαϊρίδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η ατιμωρησία προκαλεί έξαρση της εγκληματικότητας.

«Όσο η Αστυνομία θα συλλαμβάνει τους δράστες και την επόμενη μέρα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι (με αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που ψηφίζουν δήθεν αυστηροποίηση ποινών, αφήνοντας ορθάνοιχτα τα παραθυράκια ατιμωρησίας) και όσο εγκληματικά στοιχεία που οδηγούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα εξελίσσονται αντί να σωφρονίζονται, η εγκληματικότητα θα είναι στα κόκκινα σε μόνιμη βάση» είπε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος των υφισταμένων του, αλλά φαίνεται ότι έδωσε και εντολή να μην ανακοινωθεί το παραμικρό από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ.! Ίσως γιατί το περιστατικό δεν αφορούσε… κακοποίηση ζώου -που ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν αποφεύγει να κατακρίνει με tweets του, και καλά κάνει, ασφαλώς- ή γιατί η άποψή του είναι ότι πρέπει να προβάλλονται μόνο οι επιτυχίες των υφισταμένων του.
_____
* Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.