Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμικό Ναυτικό: Τα νέα ελικόπτερα είδε ο Αρχηγός ΓΕΝ (ΦΩΤΟ)

  Στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΝ για να επιθεωρήσει τα έργα για τις υποδομές υποστήριξης των MH-60R και των A-900 Τη Βά...

 


Στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΝ για να επιθεωρήσει τα έργα για τις υποδομές υποστήριξης των MH-60R και των A-900

Τη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός
Πετράκης ΠΝ, χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου, συνοδευόμενος από επιτελείς του Γενικού Επιτελείου.




Ο Αρχηγός ΓΕΝ ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εργασίες στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού, ενώ επιθεώρησε και τις εργασίες που αφορούν τα νέα ελικόπτερα που θα επανδρώσουν το Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, επιθεώρησε εξέλιξη των έργων που αφορούν τις υποδομές υποστήριξης των νέων Ελικοπτέρων MH-60R. Τέλος ενημερώθηκε για την παραλαβή και τις τελικές δοκιμές αποδοχής των νέων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) Α-900.




Τα Α-900 είναι τα drone, που θα επιχειρούν έχοντας ως βάση τους τις φρεγάτες του Πολεμικού μας Ναυτικού, προκειμένου να φέρουν εις πέρας αποστολές επιτήρησης. Πρόκειται για 5 μη επανδρωμένα οχήματα, τα οποία ουσιαστικά έχουν παραληφθεί, με τη διαδικασία παραλαβής να ξεκινά από τον Απρίλιο. Το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ανέλαβε η Alpha Unmanned Systems από την Ισπανία, ενώ η ελληνική Altus έχει αναλάβει την εκπαίδευση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, την ενσωμάτωσή τους στα πολεμικά πλοία και την υποστήριξη και συντήρηση.



Τα νέα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, τα Α-900, θα καλύπτουν ακτίνα δράσης μέχρι τα 25 χιλιόμετρα, θα έχουν δυνατότητα για 4 ώρες συνεχόμενων πτήσεων, ενώ θα διαθέτουν ενσωματωμένη γεννήτρια 150W και τη δυνατότητα πλοήγησης χωρίς εξάρτηση από GPS.

Τα MH60-R είναι τα «θαλάσσια γεράκια» (Seahawks) που αναπτύσσει η αμερικανική Sikorsky, θα διαθέτουν πυραύλους Hellfire, κατευθυνόμενα βλήματα και σύγχρονες τορπίλες τύπου Mk.54, ενώ διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.