Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ... Οι εφιαλτικές στιγμές Τούρκων πιλότων όταν «λοκάρονται» από Έλληνες και ο πανικός να ξεφύγουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση «kill» από τα πρώτα δευτερόλεπτα που επιχειρούν παραβίαση του FIR Αθηνών – Τα αποκαλυπτικά βίντεο από αερομαχίες των πιλότων τ...






Σε κατάσταση «kill» από τα πρώτα δευτερόλεπτα που επιχειρούν παραβίαση του FIR Αθηνών – Τα αποκαλυπτικά βίντεο από αερομαχίες των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Βασίλης Σκουλαράκος

Μπορεί η Τουρκία να επιμένει στις ανόητες προκλήσεις στο Αιγαίο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια στην περιοχή, ωστόσο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φροντίζουν να στέλνουν μηνύματα ισχύος και υπεροχής σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Όπως έχουμε τονίσει, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των Κλάδων έχουν δώσει σαφή εντολή στα στελέχη να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι προσπαθούν να συντηρήσουν το «θερμό» κλίμα με ασύστολα ψεύδη και αήθη ρητορική που δεν ταιριάζει σε κράτος που θέλει να λέγεται πολιτισμένο, αλλά αποδεικνύει συνεχώς το αντίθετο.

Η γελοιότητα, η παραποίηση της πραγματικότητας και η προπαγάνδα των Τούρκων δεν έχουν όριο, προσπαθώντας να παρουσιάσουν στον τουρκικό λαό έστω μια μικρή νίκη επί του πεδίου, αλλά παράλληλα να εμφανιστούν και ως θύματα της δήθεν ελληνικής προκλητικότητας. Δυστυχώς για εκείνους, οι ήττες είναι αλλεπάλληλες και αποδεικνύουν την άψογη στρατηγική, την αποφασιστικότητα, την εμπειρία αλλά και την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις επιθετικές ενέργειες της γείτονος.

Είναι λογικό η ψύχραιμη και αποφασιστική στάση της Αθήνας να εκνευρίζει την Άγκυρα, που βλέπει Ελληνική Σημαία σε κάθε απόπειρα να προκαλέσει στο Αρχιπέλαγος. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να πιάσουν στον ύπνο την ελληνική αεράμυνα, με παραβιάσεις ακόμα και τη νύχτα, βρίσκουν μπροστά τους ελληνικά μαχητικά που τους έχουν μονίμως στην «ώρα 06:00». Κάτοικοι μάλιστα των ελληνικών νησιών αναφέρουν πως καταλαβαίνουν από το θόρυβο τα ελληνικά μαχητικά που καταδιώκουν ανηλεώς τους Τούρκους, που πανικόβλητοι και με τον ήχο «kill» να φωνάζει μέσα στο cockpit, τρέχουν να ξαναμπούν στο FIR Άγκυρας.


Τα βίντεο από αερομαχίες που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν, είναι ενδεικτικά των εφιαλτικών στιγμών που ζουν οι Τούρκοι από τη στιγμή που αποφασίζουν να μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο:

Βίντεο από αερομαχία πάνω από το Καστελλόριζο:

«Θα τον ξεσκίσω...»

Μέσα από το πιλοτήριο των Ελλήνων πιλότων:



Όσο κι αν προσπαθούν λοιπόν οι Τούρκοι με τις ανόητες παραβιάσεις και υπερπτήσεις, αλλά και την προπαγάνδα και τη χυδαία ρητορική, η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: Ο αέρας του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου έχει έναν νικητή και αυτός είναι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μάλιστα, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ θα φροντίσουν να στείλουν ένα ακόμα μήνυμα ισχύος στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, μία εκ των κορυφαίων αεροπορικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ, από την οποία εκδιώχθηκε η Τουρκία, μετά τις προκλήσεις της 27ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, διαμορφώνει σενάρια που δραστηριοποιούνται μεν σε όλο το FIR Αθηνών, ωστόσο, θα δοθεί έμφαση στο ανατολικό Αιγαίο, με τους ήχους των συμμαχικών μαχητικών να δονούν τα τουρκικά παράλια. Η 335 Μοίρα «Τίγρης» του Αράξου λοιπόν, δίνει ραντεβού 9 – 20 Μαΐου με τις υπόλοιπες «Τίγρεις» του ΝΑΤΟ, σε μια άσκηση με πολλαπλά μηνύματα και από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και από τη πλευρά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.