Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δικηγόροι απ’ την Ορεστιάδα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, για διακίνηση λαθρομεταναστών...και τους άφησαν ελεύθερους!!! !

    Διδυμότειχο: Δυο δικηγόροι απ’ την Ορεστιάδα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, για διακίνηση λαθρομεταναστών στο Πύθιο Δυο δικηγόροι από την Ο...

   



Διδυμότειχο: Δυο δικηγόροι απ’ την Ορεστιάδα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, για διακίνηση λαθρομεταναστών στο Πύθιο

Δυο δικηγόροι από την Ορεστιάδα συνελήφθησαν χθες (11-7-2022) το πρωί, σε αγροτική περιοχή πλησίον του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου, γιατί προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αναφέρει πάντως την ιδιότητα των δύο συλληφθέντων, από τους οποίους ο ένας είναι πολύ γνωστός δικηγόρος στην Ορεστιάδα αλλά και το νομό Έβρου γενικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες με σκοπό την μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Οι 5 ήταν Τούρκοι και οι δύο Ιρακινοί.

Τους άφησαν ελεύθερους 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Έβρος, ελεύθεροι αφέθηκαν, χωρίς περιοριστικούς όρους, οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες (11/7) το πρωί στην περιοχή του Πυθίου να επιβιβάζουν σε Ι.Χ. επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση και το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό τους πως βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν τα επτά άτομα στο πλαίσιο των δικηγορικών καθηκόντων τους, ώστε να τους μεταφέρουν στις αρχές για να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Άλλωστε η κατηγορία με την οποία τελικά βρέθηκαν αντιμέτωποι είναι η απόπειρα διακίνησης, κάτι που κάνει ακόμη πιο ελαφρύ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Όσον αφορά στα επτά άτομα που πέρασαν παράνομα τα σύνορα και βρέθηκαν στο σημείο της σύλληψης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο πολίτες Τουρκικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί. Σημειώνεται πάντως πως με την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας και την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες χωρίς περιοριστικούς όρους, η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα νομικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – είναι πιθανό να οδηγηθούν αργότερα σε ακροαματική διαδικασία κατά την οποία θα κριθεί αν τελικά θα επιβληθούν ποινές στους δύο δικηγόρους, οι οποίοι μάλιστα έχουν και στενή συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.