Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τις γραφικότητες του Ντεβλέτ Μπαχτσελί η Τουρκία τις κάνει δόγμα: Εξισώνει το θύμα με τον θύτη ο άθλιος ΟΗΕ

    Toυ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ * Ημέρες του Ιούλη. Ημέρες μνήμης και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που αντι...

 

 

Toυ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ *

Ημέρες του Ιούλη. Ημέρες μνήμης και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που αντιστάθηκαν απέναντι στις ορδές του Αττίλα στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες! Αλλά και ημέρες στοχασμού, μελέτης και σχεδιασμού για το μέλλον (έτσι πρέπει τουλάχιστον).

Η τελευταία Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις δραστηριότητες (operations) του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, «μια από τα ίδια»!. Θύμα και θύτης εξισώνονται! Ούτε βλέπει, ούτε ακούει τελικά ο Αντόνιο Γκουτέρες, παρά τις προκλήσεις και την εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας.

Ωστόσο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, υπάρχουν και εγχώριοι πολιτικοί που προσπαθούν να φορτώσουν τις μεροληπτικές-απαράδεκτες εκθέσεις Γκουτέρες και την ευθύνη μη λύσης του Κυπριακού στη δική μας πλευρά!
«Οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν έκφραση της αποτυχίας, ανικανότητας και έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να διαχειριστεί το κυπριακό, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΣΤΡΑ» της Κύπρου ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ».



Κάποιοι, έστω άθελα τους, επιμένουν να «αθωώνουν» την Τουρκία η οποία ουδέποτε έκρυψε ότι η Κύπρος αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στους σχεδιασμούς της για να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη με παγκόσμια εμβέλεια.

Και σίγουρα κανένας πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Μακάριος, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης), δεν ευθύνεται για τη μη λύση του Κυπριακού. Διότι, όλες οι προτάσεις και τα σχέδια λύσης του Κυπριακού είχαν στόχο την αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

Αρκεί να Θυμηθούμε τον εκβιασμό που ασκήθηκε στην Ελληνική Κυπριακή κοινότητα με το σχέδιο Ανάν. Καθαρές κουβέντες!

Σε όλα αυτά προσθέστε την ακραία πολιτική της Άγκυρας με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας». Όταν οι Τούρκοι αναφέρονται στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», δεν μιλούν πλέον για μια «δίκαιη» επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Θεωρούν ότι ο διαμοιρασμός της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να γίνει μόνον μεταξύ των χωρών που έχουν ηπειρωτικές ακτές. Και τα ελληνικά νησιά (στα οποία συμπεριλαμβάνουν και την Κύπρο, Κρήτη, Γαύδο, Κάρπαθο, Ρόδο, Καστελόριζο, κ.ά) θα πρέπει -όπως υποστηρίζουν- να περιορισθούν μόνον στα χωρικά ύδατά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.