Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα εξοπλίζεται και στον τομέα των drones, επομένως, αναπόφευκτα γίνεται σύγκριση με τα αντίστοιχα που διαθέτει η Τουρκία.

   Η χώρα μας, ουσιαστικά, μπαίνει στο πεδίο ανταγωνισμού. Προχώρησε σε κινήσεις που θα φέρουν τη σχετική ισορροπία. Διότι οι γείτονες είχα...

  



Η χώρα μας, ουσιαστικά, μπαίνει στο πεδίο ανταγωνισμού. Προχώρησε σε κινήσεις που θα φέρουν τη σχετική ισορροπία. Διότι οι γείτονες είχαν το σχετικό πλεονέκτημα.

Η Ελλάδα, λοιπόν, αποφάσισε να προβεί στην απόκτηση των MQ-9 SeaGuardian. Πρόκειται για drones μεγάλης εμβέλειας, τα οποία δεν είναι αντίστοιχα με τα τουρκικά Bayraktar. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί αυτό.

Η διαφορά στην απόσταση αποστολής είναι χαοτική. Το SeaGuardian φτάνει στα 2.220 χιλιόμετρα, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Το Bayraktar μπορεί να δράσει μόνο ως τα 300 χιλιόμετρα, λόγω της περιορισμένης εμβέλειας της κεραίας που το ελέγχει.

Εν ολίγοις, δεδομένου ότι στο SeaGuardian ο έλεγχος είναι δορυφορικός, δεν επηρεάζεται από τίποτα.

Μία άλλη χαοτική διαφορά έχει να κάνει με τη διάρκεια πτήσης. Το τουρκικό drone δύναται να πετάξει για 27 ώρες, ενώ το ελληνικό για 57, δηλαδή πάνω από 2,5 ημέρες! Δηλαδή σηκώνεται Δευτέρα και προσγειώνεται Τετάρτη προς Πέμπτη.

Εκ διαμέτρου αντίθετος είναι και ο αριθμός του βάρους. Το Bayraktar έχει φορτίο 150 κιλά, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας που διαθέτει για να παρακολουθεί γύρω-γύρω. Το SeaGuardian έχει 12,5 με 13 φορές παραπάνω.

Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά και στο ύψος πτήσης, αφού το ελληνικό drone φτάνει στα 40.000 πόδια, ενώ το τουρκικό μόλις στα 25.000 πόδια. Sportine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.