Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης: Με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του...





Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε 12 μήνες προφυλάκισης.

Με την ίδια απόφαση επέβαλλε στον ηθοποιό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Λίγο νωρίτερα και με απόντα τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας είχε ζητήσει την αποφυλάκισή του εξηγώντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο 59χρονος ηθοποιός και θιασάρχης πρέπει να εξέλθει από τη φυλακή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ανά τακτά διαστήματα και επιπλέον με την επιβολή καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Η συζήτηση για την παράταση ή μη της προφυλάκισης του καλλιτέχνη διεξάγεται απόντος από το δικαστήριο του κατηγορούμενου, ο οποίος εισήχθη σήμερα τα ξημερώματα εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας με συμπτώματα που, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, παραπέμπουν σε εγκεφαλικό.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές.

Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό.

«Η κατάσταση της υγεία του είναι βεβαρυμμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.