Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα Σκλαβωμένα μας Εδάφη... Εκκλησίες λαξεμένες στους βράχους και υπόγειες πολιτείες στην τουρκοκρατούμενη Καππαδοκία

Μοναδικά αξιοθέατα και μακρά ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων στο σεληνιακό τοπίο της κατεχόμενης Καππαδοκίας». Η Καππαδοκία ή «χώρ...

Εκκλησίες λαξεμένες στους βράχους και υπόγειες πολιτείες στην Καππαδοκία


Μοναδικά αξιοθέατα και μακρά ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων στο σεληνιακό τοπίο της κατεχόμενης Καππαδοκίας».



Η Καππαδοκία ή «χώρα των όμορφων αλόγων», όπως σημαίνει το όνομά της, βρίσκεται στην επαρχία Νεβσεχίρ της κεντρικής Ανατολίας και αποτέλεσε κατοικία πολλών λαών και θέατρο πολλών σημαντικών γεγονότων.




Για πολλούς λαούς, ανάµεσα σε αυτούς και οι Έλληνες, αποτέλεσε στο παρελθόν µια φιλόξενη πατρίδα. Από την αρχαιότητα µέχρι και τα νεότερα χρόνια Φρύγες, Λυδίοι, Βυζαντινοί και Ρωµαίοι άφησαν το στίγµα τους στην περιοχή.

Οι Καππαδόκες Έλληνες παραδοσιακά μιλούσαν μια διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας γνωστή ως Καππαδοκική διάλεκτος.

Στην περιοχή γύρω από την κοιλάδα του μικρού χωριού Γκόρεμε, με το σεληνιακό τοπίο των ηφαιστιογενών βράχων υπάρχει το υπαίθριο μουσείο, όπου εκκλησίες και μοναστήρια με περίτεχνες τοιχογραφίες βρίσκονται μέσα στο βράχο. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων.

Η περιοχή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με συλλογή από ξωκλήσια και σπίτια που χρονολογούνται γύρω στον 11ο αιώνα. Η Καππαδοκία ήταν από τις πρώτες περιοχές που αγκάλιασαν το Χριστιανισμό και πολλοί κάτοικοί της κατέφευγαν στις εκκλησίες αυτές για να προσευχηθούν κρυφά.

Πολλές από τις βυζαντινές τοιχογραφίες αποτελούν ακόμη ένα από τα λαμπρότερα, πολύχρωμα αξιοθέατα της περιοχής, παρά τις διαβρώσεις.

Η σκοτεινή εκκλησιά Karanlik Kilise φιλοξενεί πολύχρωμους αγγέλους που στολίζουν τους πυλώνες και τις θολωτές οροφές, μαζί με σκηνές όπως η γέννηση του Ιησού.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη θέα από ψηλά με αερόστατα και να επισκεφθεί το Κάστρο Ουχισάρ που αποτελεί το ορόσημο της περιοχής και βρίσκεται στην κορυφή της πόλης Ουχισάρ.

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ




ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ




ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.