Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μοναχοφάηδες στα Σκόπια: Απαγορεύεται η εξαγωγή καυσόξυλων, πέλλετ, σιταριού και αλεύρων

Μετά από πρόταση του υπουργείου Οικονομίας, η Κυβέρνηση στη σημερινή συνεδρίασή της ενέκρινε δύο αποφάσεις για περιορισμό των εξαγωγών ορισ...





Μετά από πρόταση του υπουργείου Οικονομίας, η Κυβέρνηση στη σημερινή συνεδρίασή της ενέκρινε δύο αποφάσεις για περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προϊόντων καθώς και την κατάργηση του δασμού στην εισαγωγή βρώσιμου ηλιέλαιου.

Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν για να αποφευχθούν κερδοσκοπικές ενέργειες εμπόρων και κατασκευαστών και να προστατευθεί η εγχώρια παραγωγή, η εγχώρια αγορά και να διατηρηθεί ο εφοδιασμός της εγχώριας αγοράς από την άνοδο των τιμών, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές διαταραχές στην αγορά της χώρας, που ενδέχεται να προκύψουν με την εξαγωγή σιταριού και αλεύρου από τη χώρα, η Κυβέρνηση έλαβε απόφαση μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή έως τις 31.12.2022, να περιορίσει τις εξαγωγές σιτάρι και αλεύρι από σιτάρι και σίκαλη.

Στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τα στρατιωτικά γεγονότα στην Ουκρανία και τις διαταραχές στην παγκόσμια αγορά σιταριού, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σιταριού, είναι απαραίτητο να αποτραπούν πιθανές πρόσθετες διαταραχές στην αγορά της χώρας για αυτά τα βασικά προϊόντα διατροφής που είναι απαραίτητα. για τη διατροφή του πληθυσμού.

Επίσης, με πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας, στη σημερινή κυβερνητική συνεδρίαση αποφασίστηκε ο περιορισμός των εξαγωγών καυσόξυλων και πέλλετ έως το τέλος του έτους, δηλαδή έως τις 31.12.2022.

makfax.com.mk
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.