Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θαύμα στη Ζαχάρω: Κερδίζει τη μάχη η 6χρονη Ανδριάνα που πνίγηκε μπροστά στη μητέρα της και την επανέφεραν

H 6χρονη παραμένει σε νοσοκομείο και οι γιατροί εμφανίζονται πλέον απόλυτα αισιόδοξοι. Οι διακοπές στη Ζαχάρω, πήραν εφιαλτική τροπή για το...





H 6χρονη παραμένει σε νοσοκομείο και οι γιατροί εμφανίζονται πλέον απόλυτα αισιόδοξοι. Οι διακοπές στη Ζαχάρω, πήραν εφιαλτική τροπή για το παιδί και την οικογένειά του…

Από τη χαρά των διακοπών στη Ζαχάρω, στον πανικό και την απόλυτη αγωνία για τη ζωή της 6χρονης Ανδριάνας. Το παιδί ήπιε νερό στην παραλία που μάζευε κοχύλια και πνίγηκε. Το φιλί της ζωής, που της έδωσε η μητέρα της, οι προσπάθειες του ναυαγοσώστη και αργότερα οι κινήσεις της ομάδας του Ανδρέα Ηλιάδη στο νοσοκομείο, αποδείχθηκαν σωτήριες. Η μικρή ξεπέρασε τον κίνδυνο και πλέον όλοι δηλώνουν ανακουφισμένοι.

Ολοένα και βελτιώνεται η κατάσταση της 6χρονης Ανδριάνας που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών, μετά την περιπέτεια που έζησε στο Κάτω Σαμικό Ηλείας όπου παραθέριζε με την οικογένειά της.

Η μικρή κινδύνεψε να πνιγεί το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και χρειάστηκε να την επαναφέρουν οι γιατροί. Η 6χρονη ήρθε από την Ελβετία όπου ζει με τους γονείς και την αδελφή της στα Μακρίσια, τόπο καταγωγής τους για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης μάζευε κοχύλια στην παραλία με τα ξαδέλφια της, έπεσε στο νερό και ήπιε μεγάλη ποσότητα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Η μητέρα της και ο ναυαγοσώστης που ήταν στο σημείο προσέφεραν τις πρώτες βοηθειες και το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί της μικρής που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, στο Ρίο, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το κοριτσάκι, αφού η έκβαση της υγεία του, είναι θετική. Σύμφωνα με το patrisnews.com, η μικρή Ανδριάννα χθες κατάφερε να κάνει και… βιντεοκλήση στον πατέρα της που βρίσκεται στην Ελβετία και όλες αυτές τις ημέρες η αγωνία του, έχει χτυπήσει κόκκινο.

O εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης είχε πει: «Αρχικά η παρέμβαση της μητέρας στα πρώτα λεπτά του συμβάντος, και ακολούθως του ναυαγωσώστη ήταν καθοριστική. Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους από εμάς τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον ΕΕΣ πρέπει να είναι πιο εντατικά. Πέρα από την πρόληψη πιστεύω ότι η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον απλό κόσμο είναι απαραίτητη. Και φυσικά η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε από τον άρτιο χειρισμό που επιφύλαξε το υγειονομικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, του κέντρου υγείας και του νοσοκομείου Πύργου. Ολοι μαζί πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τη ζωή αυτού του παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.