Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρόδος: 47χρονος κατηγορείται πως έδινε χασίς σε 17χρονο με αντάλλαγμα σεξουαλικές πράξεις

  Το φθινόπωρο αναμένεται να δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση ενός 47χρονου από τη Ρόδο που κατηγο...

 



Το φθινόπωρο αναμένεται να δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση ενός 47χρονου από τη Ρόδο που κατηγορείται ότι έδινε χασίς σε 17χρονο με αντάλλαγμα να του κάνει στοματικό έρωτα.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από έξι χρόνια όταν ο τότε 17χρονος μαθητής Λυκείου είχε καταγγείλει πως ο 47χρονος φέρεται να του είχε ζητήσει να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις, ενώ του είχε δώσει και τσιγαριλίκια με ακατέργαστη κάνναβη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 58χρονος καθώς φέρεται ως το άτομο που προμήθευσε τα τσιγάρα με τη ναρκωτική ουσία στον 47χρονο.

Τι είχε καταθέσει ο ανήλικος

Όπως μεταδίδει η Ροδιακή στην κατάθεση που είχε δώσει ο –τότε- ανήλικος είχε αναφέρει πως, όλα ξεκίνησαν ένα μήνα πριν την καταγγελία (Νοέμβριο του 2016), όταν ένα βράδυ είχε βγει για ποτό σε κατάστημα του νησιού.

Ο ανήλικος είχε χαρακτηριστικά πει πως ένα περίπου τέταρτο πριν από τα μεσάνυκτα και έχοντας καταναλώσει κάποια ποτά πήγε στο κατάστημα του 47χρονου προκειμένου να προμηθευτεί χαρτάκια για το στριφτό τσιγάρο που κάπνιζε. Εκεί ο κατηγορούμενος φέρεται να τον ρώτησε αν έχει καπνίσει χασίς και όταν ο 17χρονος του απάντησε αρνητικά φέρεται να τον ρώτησε «αν ήθελε να κάνει».

Το αγόρι υποστήριξε πως καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ του απάντησε θετικά και τότε ο 47χρονος του ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα πρώτα, όπως και έγινε και στη συνέχεια του έδωσε ένα τσιγαριλίκι το οποίο κάπνισαν μαζί. Ο ανήλικος κατήγγειλε επίσης πως δύο μέρες αργότερα πήγε και πάλι στο κατάστημα του 47χρονου για να αγοράσει κάποια πράγματα και τον ρώτησε αν είχε χασίς.

Ο 47χρονος στην αρχή του απάντησε πως δεν είχε, αλλά προτού φύγει ο ανήλικος του είπε να τον περιμένει σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος γιατί είχε λίγο. Και εκείνη τη φορά, καταγγέλλει ο 17χρονος, πως προηγήθηκε η ασέλγεια σε βάρος του με τον ίδιο τρόπο όπως και την πρώτη φορά και στη συνέχεια κάπνισαν το τσιγάρο με το χασίς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στην κατάθεσή του πως τη δεύτερη φορά είπε στον 47χρονο πως δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό και πως αν στο μέλλον ήθελε άλλη φορά να καπνίσει θα του το πλήρωνε και ο κατηγορούμενος του δήλωσε ότι δεν θέλει χρήματα.

Μετά την καταγγελία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 47χρονου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ασέλγεια που τελείται από ενήλικο σε ανήλικο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της προμήθειας, της κατοχής και της διάθεσης από δράστες μη τοξικομανείς, ενώ από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα ναρκωτικά τα είχε δώσει στον κατηγορούμενο ο 58χρονος με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί και αυτός στη δικαιοσύνη.

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Ο άνδρας που κατηγορεί ο νεαρός απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του είχε επιχειρήσει να αντιστρέψει τους ισχυρισμούς του ανήλικου και είχε δηλώσει ότι ο νεαρός ήταν αυτός που του έδωσε να καπνίσουν τσιγαριλίκι αλλά και που του ζήτησε να κάνουν τις ασελγείς πράξεις.

Ειδικότερα, ο 47χρονος είχε πει πως με τον νεαρό γνωρίστηκαν τον Νοέμβριο του 2016 σε ένα μπαρ στο νησί που διαμένει, όταν εκείνος τον πλησίασε και μιλήσανε. Μάλιστα ο νεαρός του υποστήριξε πως του είπε ότι ήταν 18 ετών και πως του άρεσαν οι άνδρες και ήθελε να γνωριστούν καλύτερα.

Την επόμενη μέρα ο νεαρός πήγε στο κατάστημά του την ώρα που έκλεινε- ισχυρίστηκε ο 47χρονος- κάθισαν, ήπιαν μαζί ένα ποτό και τότε ο νεαρός τον ρώτησε αν είχε κάνει χρήση χασίς. Ο άνδρας που ήταν περιστασιακός χρήστης, του απάντησε θετικά και τότε ο νεαρός έβγαλε από την τσέπη του μικρή ποσότητα καπνού, του είπε ότι ήταν χασίς και τον ρώτησε αν ήθελε να το καπνίσουν μαζί.

Έτσι και έγινε και αφού κατανάλωσαν ακόμη ένα ποτό, ο 47χρονος είπε πως ο νεαρός τον ρώτησε αν ήθελε να του κάνει στοματικό έρωτα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως λόγο του αλκοόλ αλλά και των ναρκωτικών δέχτηκε και μετά την ολοκλήρωση της πράξης ο νεαρός του δήλωσε ότι πέρασε καλά και θα τον επισκέπτονταν και πάλι, ενώ του ζήτησε την επόμενη φορά να έχει εκείνος τσιγαριλίκι για να καπνίσουν.

Δύο ημέρες αργότερα ο νεαρός πήγε ξανά στο κατάστημα του 47χρονου και έγιναν τα ίδια, ενώ ζήτησε από τον κατηγορούμενο να προχωρήσουν τη σχέση τους, κάτι που εκείνος αρνήθηκε. Ο 47χρονος είχε πει στην απολογία του, πως έκτοτε ο νεαρός δεν τον ενόχλησε ξανά και πως ένα μήνα αργότερα πήγαν στο κατάστημα του οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ο 47χρονος είχε προσθέσει επίσης πως προφανώς ο νεαρός αναγκάστηκε να κάνει την καταγγελία μετά από πιέσεις συγγενών του και είχε τονίσει πως ουδέποτε έχει απασχολήσει για το παραμικρό αλλά και το γεγονός πως όταν τον επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί αυτοβούλως έδωσε την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που κατείχε.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αστυνομικό τμήμα όταν πήγε ο αστυνομικός του είπε ότι είχε γράψει στην κατάθεσή του όλα όσα χρειάζονταν για να μην έχει πρόβλημα και την υπέγραψε χωρίς να τη διαβάσει κάτι που έγινε λίγο πριν την απολογία του, διαπιστώνοντας ότι ουδέποτε είχε πει όλα όσα αναφέρονται εκεί (προανακριτικά) και πως η αλήθεια είναι αυτή που είπε ενώπιον της ανακρίτριας: ότι δηλαδή ουδέποτε ζήτησε από τον καταγγέλλοντα να κάνει οτιδήποτε έναντι ανταλλάγματος.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 47χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.