Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Παράσιτα εις έργα κοινής ωφέλειας» Ιούλιος του '42: Οι Γερμανοί μαζεύουν τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης... Απίστευτο το πώς περιέγραψε το γεγονός η εφημερίδα της πόλης «Απογευματινή»

Δεν θα πιστεύετε αυτά που διαβάζετε... Ο «Στόχος» μεταφέρει χωρίς σχόλια ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Απογευματινή» της Θε...


Δεν θα πιστεύετε αυτά που διαβάζετε... Ο «Στόχος» μεταφέρει χωρίς σχόλια ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Απογευματινή» της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Ιουλίου 1942:

«Η Θεσσαλονίκη επανηγύρισε σήμερον. Χάρις εις την ωραίαν έμπνευσιν των Αρχών Κατοχής, χιλιάδες Ισραηλιτών που ησχολούντο με παρασιτικά επαγγέλματα, θα εργασθούν τώρα. Θα γίνουν παραγωγικοί.






Χιλιάδες λαού πάσης ηλικίας και τάξεως συγκεντρώθησαν διά να απολαύσουν το θέαμα της περισυλλογής εξ χιλιάδων περίπου ανθρώπων της μαύρης αγοράς, οι οποίοι θα τοποθετηθούν όπως τους αρμόζει, όπου θα είναι ακίνδυνοι διά τον τόπον και ωφέλιμοι κατά το δυνατόν […]




Οι καλούμενοι έφθαναν περίλυποι και περίτρομοι. Δεν ήξευραν … τι τους περιμένει. Ή μάλλον δεν ήξευραν πως θα τους χρησιμοποιήσουν αι αρχαί. Το φτιάρι, τον κασμά, την χειράμαξα, δεν τα εγνώρισεν η φυλή αυτή. Ετρεμαν τα χέρια των με την ιδέαν μόνον πως μπορεί να περιορισθούν σε τέτοιες δουλειές […]

Ο ελληνικός πληθυσμός με μεγάλην ευχαρίστησιν και ανακούφισιν, είδε να λαμβάνεται το ευεργετικόν αυτό μέτρον της χρησιμοποιήσεως, δηλαδή, των παρασιτικών εις έργα κοινής ωφελείας»

«Αρκετά εβραϊκά όντα έμειναν στον τόπο».
« ενώ τα πρόσωπα των Εβραίων αντανακλώσιν την απόγνωσιν και την αγωνίαν, οι μη Εβραίοι θεαταί, συγκεντρωμένοι στους γειτονικούς δρόμους, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και δεν επιθυμούσαν παρά ένα πράγμα: να παραταθούν όσο γίνεται περισσότερο οι σκηνές που παρακολουθούσαν».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.