Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μανωλάκος: 30 χρόνια από τη θυσία Σιαλμά, να μην απαξιώνουμε τους ήρωες

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απώλεια του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά και ο αντιστράτηγος ε.α. και βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειρα...
Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απώλεια του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά και ο αντιστράτηγος ε.α. και βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Νικόλαος Μανωλάκος, αναφέρει σε επίκαιρη παρέμβασή του:

«Για τον Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά και τους χαμένους μας πιλότους στο Αιγαίο.

Κλείνουν τριάντα χρόνια από την ημέρα, 18 Ιουλίου 1992, που ο Υποσμηναγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Νικόλαος Σιαλμάς, έχασε τη ζωή του, στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στον Αη Στράτη, αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη.

Ο Υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς, πέρασε στην χορεία των ηρώων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Όμως ήρωες δεν είναι μόνον οι νεκροί μας, ήρωες είναι και οι ζώντες, που καθημερινά δίνουν ένα σκληρό και αδυσώπητο αγώνα, στην αντιμετώπιση της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο.

Είναι πολλοί, κυρίως στους κόλπους της σοσιαλαριστεράς ή της αναρχοαριστεράς, οι οποίοι απαξιώνουν τις ηρωικές πράξεις των αετών του Αιγαίου, λέγοντας, ‘‘μα τη δουλειά τους κάνουν, γι’ αυτό πληρώνονται’’.

Όχι αγαπητοί μου, δεν πληρώνεται:

• Το να παίζεις τη ζωή σου κορώνα γράμματα κάθε μέρα, κάποιες φορές με καταπονημένο υλικό, και άλλες ο ίδιος κουρασμένος, από το συνεχές κυνήγι του αντιπάλου στα σύννεφα.

• Η καθημερινή αγωνία της οικογένειας αν θα ξαναδεί, η μάνα το παιδί της, η γυναίκα τον άντρα της, το παιδί τον πατέρα του. Αυτό δεν αποτιμάται σε χρήμα.

• Το να κουβαλάς το βάρος της ευθύνης στα φτερά σου, για την προστασία της πατρίδας σου, για τα ιερά και τα όσια, για τους ζωντανούς και τους νεκρούς

Κάποιοι και κυρίως αυτοί, που δεν έχουν καλές σχέσεις με τα σύνορα, δεν έχουν αντιληφθεί, ότι χρόνια τώρα, διεξάγεται ένας ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο, ότι χρόνια τώρα η Πολεμική μας Αεροπορία, δοκιμάζεται καθημερινά στους ουρανούς του Αιγαίου και αντιμετωπίζει με επιτυχία την τουρκική επιθετικότητα.

Ο Σιαλμάς είναι ένας ήρωας. Και κατά τον Andrew Bernstein ο ήρωας έχει ως χαρακτηριστικά, το ηθικό μεγαλείο, την ασύγκριτη πολεμική ανδρεία και ικανότητα, τη δράση παρά τις αντιξοότητες και το θρίαμβο σε πνευματική - ηθική και όχι κατ’ ανάγκη σε φυσική μορφή. Σε αυτά , αν προσθέσουμε και την ελεύθερη βούληση, για την επιλογή της πράξης, έχουμε την κύρια εικόνα του ήρωα.

Στο διά ταύτα, είναι σε όλους αντιληπτό ότι οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είναι η επιτομή των σύγχρονων ηρώων και παραπέρα είναι υποχρέωση μας, να τιμούμε τους νεκρούς ήρωες μας για τη θυσία τους.

Ιδιαίτερα σε αυτόν τον καιρό όπου η τουρκική προκλητικότητα χτυπά κόκκινο και η επιθετικότητα της Άγκυρας διαταράσσει την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή η θυσία του Υποσμηναγού Σιαλμά, τριάντα χρόνια πριν, αλλά και οι υπόλοιπες, άλλων πιλότων, που ακολούθησαν, θα πρέπει να μας εμπνέουν, για την αποφασιστικότητα μας, να υπερασπίσουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Όσο για τους εχθρούς μας, ας δουν τι γράφει στον τόπο της θυσίας του Υποσμηναγού Σιαλμά, στον Άη Στράτη, με μεγάλα γράμματα: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, γράφει και θα συμπληρώσω:

Δυστυχώς γι’ αυτούς, ‘’οι ήρωες ζουν ακόμα εδώ’’ και είναι πάρα πολλοί!Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.