Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι όμως υπάρχει κι αυτή... Σαν σήμερα 2 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου. Η εν λόγω ημέρα θεσπίστηκε με αφορμ...





Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου. Η εν λόγω ημέρα θεσπίστηκε με αφορμή το περιστατικό του Ρόσγουελ στις 7 Ιουλίου 1947.

Τι συνέβη στις 7 Ιουλίου 1947

Το Συμβάν του Ρόσγουελ αφορά την ανάκτηση υλικού κοντά στην περιοχή του Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ, τηv 7η Ιουλίου 1947 και έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας και αμφισβήτησης.

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το αντικείμενο που ανέκτησε ήταν ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι το οποίο συνετρίβη. Δεκαετίες μετά το συμβάν εκφράστηκαν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη.

Πολλοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) ή UFO πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα ΑΤΙΑ. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά ΑΤΙΑ.

Το 1994 η Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε ήταν τμήμα του προγράμματος Μόγκουλ, το οποίο περιελάμβανε τη χρήση μπαλονιών μεγάλου υψομέτρου για την ανίχνευση ηχητικών κυμάτων από ενδεχόμενες σοβιετικές πυρηνικές εκρήξεις.

Οι λάτρεις των ΑΤΙΑ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και στρέφουν το βλέμμα προς τον ουρανό για την ανίχνευση άγνωστης ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.