Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική θηριωδία στη Βινίτσια - 22 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά

Τραγικός είναι ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης με πύραυλο κρουζ στην πόλη Βινίτσια της κεντρικής Ουκρανίας με τουλάχιστον 20 άμαχους να ...





Τραγικός είναι ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης με πύραυλο κρουζ στην πόλη Βινίτσια της κεντρικής Ουκρανίας με τουλάχιστον 20 άμαχους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματίζονται. Το πλήγμα σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους έφυγε από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Πλάνα βίντεο και φωτογραφίες από την πόλη, που είναι μακριά από τις γραμμές του μετώπου, έδειξαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από ένα πολυώροφο κτίριο έπειτα από ένα από τα πιο φονικά πλήγματα σε πολιτικό στόχο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τρία παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως η Βινίτσια, μια πόλη 200 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, επλήγη από τρεις ρωσικούς πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύθηκαν από ένα υποβρύχιο που δεν κατονόμασε και πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλους δύο.


Η αστυνομία δήλωσε πως από τους τραυματίες περίπου 50 φέρουν σοβαρά τραύματα και πως άλλοι 15 αγνοούνται.

“Πύραυλοι κρουζ έπληξαν δύο κοινοτικές εγκαταστάσεις, σπίτια καταστράφηκαν, ένα ιατρικό κέντρο καταστράφηκε, αυτοκίνητα και τραμ τυλίχθηκαν στις φλόγες”, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Αυτή είναι πράξη ρωσικής τρομοκρατίας… 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής”, είπε σε μία εξ αποστάσεως ομιλία σε διεθνή διάσκεψη που αποσκοπεί στην άσκηση διώξεων για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προσώρας σχολιάσει τις πληροφορίες από τη Βινίτσια. Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.