Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά στα Κρέστενα: «Έχουμε περικυκλωθεί όπως το 2007» - Καίγονται σπίτια

Ανεξέλεγκτη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά στα Κρέστενα της Ηλείας ενώ ξυπνούν μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Την ίδια στ...





Ανεξέλεγκτη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά στα Κρέστενα της Ηλείας ενώ ξυπνούν μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Την ίδια στιγμή σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Ήδη οι κάτοικοι με όσα μέσα διαθέτουν κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννόπουλος μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως «όλα τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την κατασκήνωση με ασφάλεια . 

Παράλληλα εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση στις κοινότητες Φρίξας, Σκιλλουντίας και Γρύλλου ενώ στους κατοίκους της Κρέστενας δόθηκε σήμανση να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των Αρχών. Επιπλέον έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα. 

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει «ανοίξει» αρκετά και η φορά του ανέμου στρέφει τη φωτιά προς τις κοινότητες του Γρύλλου και της Βρίνας» λέει στο protothema.gr ο οκ. Γιαννοπουλος.

Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ο Αναστάσιος Καρνάρος δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα μίλησε στο Open για τη φωτιά που ξέσπασε. «Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007» λέει μεταξύ άλλων και επισημαίνει πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους. 

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι σπίτια που βρίσκονται κοντά στην Σκιλλούντια έχουν ήδη καεί, με τη φωτιά να περνάει μέσα από αυτά και να συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

Ακόμη σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.