Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε, ναι υπάρχουν κι αυτοί οι τύποι... 14 λόγοι που μια γυναίκα πιστεύει ότι το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου...

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΤΗΛΗ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ... ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ...


ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΤΗΛΗ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ... ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ:







Όλοι ουρλιάζουν "Επιτέλους έχουμε καλοκαίρι", ονειρεύονται τις φετινές, πολλά υποσχόμενες διακοπές, ανεβάζουν φωτογραφίες παραλίας και πατουσακίων σε ό,τι προφίλ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με το όνομα και τη φωτογραφία τους και τσαλαβουτάνε στις θάλασσες.








Την ίδια στιγμή σε ένα αυτόνομο κρατίδιο της χώρας (στο σπίτι μου) λουφάζει και βράζει στο ζουμί της η τελευταία θιασώτης και λάτρης του χειμώνα."Ωχ. Πάλι καλοκαίρι", σκέφτεται και ξεφυσάει.

Ούσα προετοιμασμένη για το γιουχάρισμα, τα μαρούλια, τα γιαούρτια, τις ντομάτες και τα σχόλια-καρπαζιές που θα φάω (είμαι έτοιμη για όλα-δεν έχω πάει σούπερ-μάρκετ), προτίθεμαι να κάνω το προσωπικό μου coming-out, να εκφράσω το δριμύ μου κατηγορώ, να αποκαλύψω τις πιο μείχιες σκέψεις μου, να μιλήσω ειλικρινά, ολόψυχα και περήφανα για το απύθμενο μίσος μου για το καλοκαίρι.

1. Αρχικά και πάνω απ' όλα πρέπει να γίνεις μέτοχος ενός γενικότερου επιβεβλημένου άκρατου, υπερβολικού, φρενήρη ενθουσιασμού για το "ΟΥΑΑΑΑΑΑ *κοριτσίστικες τσιρίδες*" καλοκαίρι, πράγμα που δεν έχει καμία λογική γιατί απλούστατα όλα αύτα, το μπάνιο στη θάλασσα, τα κοκτέιλ στο beach bar στην παραλία, οι διακοπές στα νησιά, συμβαίνουν Κάθε. Χρόνο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε σαν να μας τα στέρησαν.


2. Με τη ζέστη οι καταστάσεις που ήδη σε εκνευρίζουν γίνονται 300 τόνους πιο ανυπόφορες.Η αναμονή στην στάση για το λεωφορείο, η αναμονή στις ουρές, η κίνηση στους δρόμους, το να σε στήσει κάποιος, το να καθαρίσεις το σπίτι κάνουν την υπομονή σου να εξατμίζεται σαν το νερό από τις λίμνες.
waiting gif animated GIF






3. Νταλάκα. Κόλαση. Λαίλαπα.
Τρεις λέξεις που περιγράφουν τα καλοκαιρινά μεσημέρια και κάνουν αδύνατη την κυκλοφορία εκτός σπιτιού. Ο ήλιος δεν αντέχεται. Είναι τυχαίο που όλοι περιμένουν "να πέσει ο ήλιος" για να ξεμυτίσουν από το σπίτι;


4. Αλλά ακόμα κι αν κάτσεις στο σπίτι, το air-condition ή ο ανεμιστήρας είναι σημαντικά για την επιβίωση σου όπως το νερό.


5. Είναι άτοπο να ξοδέψεις χρόνο για μακιγιάζ αν δεν κυκλοφορείς στο δρόμο με φορητό air-condition. Ο ιδρώτας κάνει σκόνη το μακιγιάζ σου, θρύψαλλα την αισθητική σου.Μέσα σε 20 λεπτά (βία μισή ώρα) μοιάζεις με ληγμένο ζαμπόν.



6. Τα μεσημεριανά ρεπορτάζ για τα μπάνια του λαού (και οι δηλώσεις των λουόμενων). Πήγαν για μπάνιο. Ουάου.
television animated GIF

7. Αποστολή "Πάμε παραλία". Ή αλλιώς "ούτε στον εχθρό μου".
Λατρεύω το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά πιστεύω ότι το να πας σε παραλία που είναι προσβάσιμη με τραμ ή λεωφορείο είναι ο ορισμός της λέξης "ταλαιπωρία". Αρχικά για να αντέξεις την κίνηση που επικρατεί το σαββατοκύριακο, δεύτερον για να αντέξεις τον κόσμο στο λεωφορείο, τρίτον για να αντέξεις τον κόσμο στην παραλία, τέταρτον για να αντέξεις τον κόσμο στο beach bar που περιμένει να παραγγείλει δύο νερά και 3 φρέντο καπουτσίνο, πέμπτον για να βρεις τετραγωνικά που χωράνε το μέσο άνθρωπο (και την παρέα του) σε ξαπλωμένη θέση και πέμπτον για να βρεις το κουράγιο να κολυμπήσεις στα απαράμιλλα "καταγάλανα" νερά.


8. Τα καλοκαιρινά ρούχα είναι άβολα. Και δυσλειτουργικά. Η χωρητικότητα και τα λιγοστά εκατοστά δέρματος που καλύπτουν είναι τέτοια ώστε να μην μπορείς να σκάσεις στο φαγητό.


9. Αν είσαι άνθρωπος που γενικά φοράς μαύρα, το καλοκαίρι για σένα είναι ό,τι η μέρα για τους βρυκόλακες. Μπορεί να σε καταστρέψει. Παρεμπιπτόντως, δεν είμαι άνθρωπος που φοράω μαύρα.


10. Η φρενίτιδα για τον καλοκαιρινό έρωτα
Ναι, είναι ωραία η αρχή μίας σχέσης, αλλά όχι όταν αυτή συμβαίνει το καλοκαίρι. Η γνώμη μου (και της Θέτιδας) είναι ότι οι καλύτερες γνωριμίες γίνονται τον γίνονται το Σεπτέμβριο, όταν κατακάτσει η σκόνη από την υστερία του καλοκαιριού. Συγκρίνεται το πρώτο στάδιο μίας σχέσης που περιέχει την αβολοσύνη του πρώτου μπάνιου στην παραλία και της αμηχανίας για το αν θα πάτε μαζί διακοπές με το γυρνάτε βόλτες στην πόλη ενώ ήδη ονειρεύεστε τις πρώτες φορές που θα χουχουλιάσετε μαζί στον καναπέ;


11. Η οργάνωση για τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να σε στείλει στο ψυχιατρείο
"Με ποιον να πάω διακοπές; Και που; Θα πάω με τον (εδώ συμπληρώνεις το όνομα του φίλου σου) ή με τις φίλες μου; Ή και με τους δύο, αλλά ξεχωριστά; Ή και με τους δύο αλλά ταυτόχρονα; Μπα, αδύνατο το τελευταίο. Πότε θα μπορεί ο καθένας; Και θα βρούμε να κλείσουμε; Και πως θα μου φτάσουν τα χρήματα για όλα αυτά; Και άντε και μου φτάνουν, μετά πως θα ζήσω όταν επιστρέψω;". Η απόλυτη τρέλα.

12. Τα κουνούπια παίρνουν μακριά την ηρεμία σου, το δέρμα σου (από το ξίσιμο), αλλά και κάθε ίχνος αξιοπρέπειας όταν σηκώνεσαι εκνευρισμένη, ανάβεις το φως και ανεβαίνεις στο κρεβάτι για να το βρεις.

13. Οι διακοπές του Αυγούστου είναι ένα δεύτερο βράδυ παραμονής Πρωτοχρονιάς. Ένα "πρέπει" που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας σαν ζέπελιν υποδηλώνει την υποχρέωση σου να περάσεις Τ Ε Λ Ε Ι Α και σε κάνει να νιώθεις μικροσκοπική σε περίπτωση που πέρασες απλώς "καλά".

14. Τα ποστ που αναφέρονται στον Σεπτέμβριο ως 43 Αυγούστου. Αυτό.


+1 πράγμα που λατρεύω στο καλοκαίρι
H ανεπανάληπτη αίσθηση του να τρως σε ταβέρνα μετά τη θάλασσα τρίβοντας τις γεμάτες ξερή άμμο πατούσες σου, είναι η δικαίωση μου για όλα τα παραπάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.