Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα Rafale είναι πανέτοιμα...!!! Πρώτη δημόσια επίδειξη βλημάτων αέρος-αέρος METEOR που χτυπάνε και πέρα από την Άγκυρα!

Τα Rafale θεωρούνται τα αεροσκάφη που θα βάλουν τους φρουρούς του Αιγαίου σε μια νέα εποχή. Δικινητήρια, με πολύ μεγαλύτερες ικανότητες ελι...


Τα Rafale θεωρούνται τα αεροσκάφη που θα βάλουν τους φρουρούς του Αιγαίου σε μια νέα εποχή. Δικινητήρια, με πολύ μεγαλύτερες ικανότητες ελιγμών, εξοπλισμένα με όπλα που θα δώσουν πλεονέκτημα στους Ικάρους, τα Rafale είναι πόλος έλξης για τους Top Gun Έλληνες πιλότους και φόβητρο για τους αντιπάλους.

Σε μόλις ένα χρόνο τα πρώτα μαχητικά ετοιμάστηκαν για τις ανάγκες της Π.Α., προχώρησε η εκπαίδευση των πρώτων ιπταμένων (που με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους χειριστές το επόμενο χρονικό διάστημα), παραδόθηκε στην Ελλάδα το σύνολο των οπλικών συστημάτων που αυτά θα φέρουν και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου οι εγκαταστάσεις της 114 Π.Μ. να μπορούν να φιλοξενήσουν τα μαχητικά, που θεωρούνται ως μία ξεχωριστή κατηγορία μεταξύ των παλαιότερων της 4ης και των νέων της 5ης γενιάς (4,5).

Τα Rafale βελτιώνουν έτι περαιτέρω την ισορροπία των αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αυξάνουν τη δυνατότητα της Π.Α. να επιχειρεί σε μεγαλύτερο εύρος και να απειλεί τα τουρκικά μαχητικά εξ αποστάσεως, προτού καν γίνουν αντιληπτά από την αεροπορία της γείτονος.

Η πύλη της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρας άνοιξε για την κάμερα του Star που κατέγραψε για πρώτη φορά εντυπωσιακές εικόνες από τη δράση των καταιγιστικών «ριπών του ανέμου», όπως μεταφράζεται το Rafale, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά και τον φονικό πύραυλο Meteor που αποτελεί φόβο και τρόμο για τους αντιπάλους μας.




Oi Έλληνες πιλότοι του γαλλικού υπερόπλου εκπαιδεύονται καθημερινά, πετώντας και στο Αιγαίο, μέρα και νύχτα, καλύπτοντας κάθε είδους αποστολή.

Τα Rafale δείχνουν το δρόμο στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Πολεμική μας Αεροπορία. Μαζί τους σε λίγο καιρό τα F-16 VIPER, και στο βάθος F-35.

Τέσσερις «ριπές του ανέμου» απογειώνονται για άλλη μια σκληρή ημέρα εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει βολές σε πλωτούς στόχους και εναέριες μάχες, στο Κεντρικό Αιγαίο.

Το μεγάλο ατού του Rafale, εκτός των ηλεκτρονικών του, είναι το πλήθος των όπλων που μπορεί να εκτοξεύσει, με πρώτο φυσικά τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor. Είναι τελευταίας τεχνολογίας, ακόμα και η γαλλική αεροπορία τον έχει παραλάβει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πάει πολύ μακριά, με μεγάλη ταχύτητα και εμπλέκει στόχους σε πολλαπλάσιες αποστάσεις από τους κοινούς πυραύλους.

Τα στοιχεία του πυραύλου είναι απόρρητα, ωστόσο κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να πλήξει στόχους ακόμα και σε βάθος 500 χιλιομέτρων.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι πότε τα Rafale θα βγουν στο Αιγαίο σε ρόλο αναχαίτισης. Όμως, αυτό αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτή τη στιγμή, στην Τανάγρα υπάρχουν 6 Rafale και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται και άλλα, μέχρι να φτάσουμε τελικά τα 24 που θα στελεχώσουν πλήρως την 332 Μοίρα. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά αξίζει τον κόπο...

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα Rafale θα είναι πλήρως διαλειτουργικά με τα F-16 που αναβαθμίζονται σε Viper, αλλά και στη μελλοντική απόκτηση των F-35. Η προσθήκη αυτού του αεροσκάφους στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, της παρέχει στρατηγικές δυνατότητες που δεν έχουν ξαναφανεί. Αυτό οφείλεται στην εκτεταμένη αυτονομία τους, η οποία φτάνει τα 920 ναυτικά μίλια (1700 km) με πλήρες εσωτερικό καύσιμο (4.750 kg) και τρεις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου χωρητικότητας 2000 λίτρων η καθεμία.

Ο συνδυασμός της αναβάθμισης του υπάρχοντος στόλου ελληνικών F-16 (σύμφωνα με την Lockheed Martin, η Ελλάδα θα διαθέτει τότε τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη) σε συνδυασμό με την απόκτηση γαλλικών Rafale, θα προσδώσει στην Ελλάδα ένα αξιοσημείωτο ποιοτικό πλεονέκτημα και θα εξασφαλίσει την κυριαρχία της Πολεμικής Αεροπορίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Mε την ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 στο επίπεδο VIPER και την ενισχυμένη 332 Μοίρα «Γεράκι» με τα 24 Rafale F3R, τα μαχητικά που θ’ ανταλλάσσουν δικτυοκεντρικά δεδομένα μέσω του Link 16 και του ραντάρ AESA, θα είναι συνολικά 108. Μια σημαντική δύναμη με πολλά επιπλέον asset που προσφέρονται από την πλειάδα των αισθητήρων που φέρουν.




Στο νέο γεωπολιτικό και ενεργειακό άξονα που αναπτύσσεται από τον Ινδικό Ωκεανό έως και τη Μάγχη, η Ελλάδα κατέχει κομβική θέση και η στρατιωτική διπλωματία βρίσκεται όχι απλά σε συνέργεια αλλά ανοίγει τον δρόμο στη συμβατική διπλωματία.

Στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία, από τους τέσσερις γεωπολιτικούς πυλώνες είναι αυτός της σκληρής ισχύος που δίνει την αξιοπιστία, το κύρος και τα μέσα στην πατρίδα για να πραγματώσει τους στόχους της.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.