Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Μολδαβία απαγορεύει τις ρωσικές ειδησεογραφικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση

Επανέρχεται σε ισχύ απαγόρευση που είχε καταργηθεί από το 2020 - Μόνο ταινίες και πολιτιστικό υλικό θα μπορούν να μεταδίδονται Το κοινοβούλ...









Επανέρχεται σε ισχύ απαγόρευση που είχε καταργηθεί από το 2020 - Μόνο ταινίες και πολιτιστικό υλικό θα μπορούν να μεταδίδονται

Το κοινοβούλιο της Μολδαβίας υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει τη μετάδοση ρωσικών ειδησεογραφικών εκπομπών στη χώρα όπου οι διαφωνίες μεταξύ φιλοδυτικών και φιλορώσων οξύνθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον νόμο για την «ασφάλεια της πληροφορίας», απαγορεύεται η «αναμετάδοση στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ενημερωτικών, στρατιωτικών, πολιτικών εκπομπών, καθώς και αναλύσεων από χώρες που δεν έχουν κυρώσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τη Διασυνοριακή Τηλεόραση».

Το 50% των ξένων εκπομπών που μεταδίδονται στην τηλεόραση πρέπει να προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ ή τους υπογράφοντες αυτή την ευρωπαϊκή σύμβαση.

Συγκεκριμένα, τα μολδαβικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα μπορούν πλέον να μεταδίδουν παρά μόνο ρωσικές ταινίες, σειρές, μουσικές ή ψυχαγωγικές εκπομπές.

Στην πράξη, η απαγόρευση της μετάδοσης ειδησεογραφικών εκπομπών, η οποία είχε ήδη εφαρμοστεί το 2017 και στη συνέχεια ακυρώθηκε το 2020, είναι σε ισχύ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Απέναντι στην εισβολή η Μολδαβία, χώρα της οποίας οι κάτοικοι μιλούν ως επί το πλείστον ρουμανικά αλλά έχει ισχυρή ρωσόφωνη μειονότητα, δείχνει αποφασιστική υποστήριξη στο Κίεβο. Η Μολδαβία δέχεται πρόσφυγες του πολέμου, κατέθεσε αίτηση ένταξης στην ΕΕ και έλαβε την ευρωπαϊκή υπόσχεση για μεγάλη αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας.

Η Μολδαβία -μέρος της οποίας είναι η Υπερδνειστερία, φιλορωσικό αυτονομιστικό έδαφος στα σύνορα με την Ουκρανία- φοβάται ότι η Μόσχα μπορεί να την διαλέξει ως στόχο, κυρίως όταν η αποσχιστική περιοχή είπε ότι έγινε στόχος τον Απρίλιο πυρών προερχόμενων από την Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές, επίσης, έχουν εκφράσει πολύ έντονη κριτική στο Κισινάου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.