Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχονται τις επόμενες μέρες 5 Ισραηλινά θηρία Hummer 4x4 για την ΕΛ.ΑΣ. με πλήρη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Ο ρόλος του David Hummer είναι ξεκάθαρος: θα επιχειρεί ως όχημα συνοριακής ασφάλειας παρέχοντας προστασία στο προσωπικό (στρατιωτικό ή αστυ...







Ο ρόλος του David Hummer είναι ξεκάθαρος: θα επιχειρεί ως όχημα συνοριακής ασφάλειας παρέχοντας προστασία στο προσωπικό (στρατιωτικό ή αστυνομικό) που θα μεταφέρεται σε περιοχές που απαιτείται η ένοπλη ελληνική παρουσία

Σύμφωνα με την σελίδα ΤΡΟΧΟΙ & TIR, η ελληνική αστυνομία θα λάβει πέντε νέα θωρακισμένα οχήματα από την ισραηλινή εταιρεία Shladot. Στόχος της συγκεκριμένης απόκτησης είναι η ενίσχυση των συνοριακών δυνάμεων με ένα σύγχρονο και πολυχρηστικό όχημα. Η αγορά των οχημάτων θα ολοκληρωθεί με πλήρη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνολική αξία του συμβολαίου φαίνεται να είναι 1.079.999 ευρώ, ενώ τα συγκεκριμένα οχήματα είναι τα David Hummer σε σχηματισμό 4x4.
 
Πότε Έρχονται;

Σύμφωνα με την πηγή, τα νέα οχήματα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.
 
Ποια Είναι Τα David Hummer;

Το David είναι ένα πολύ ελαφρύ θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, ενώ θεωρείται παράλληλα ένα ελαφριά τεθωρακισμένο όχημα. Το David σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράχθηκε για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Το όχημα βασίζεται στο Land Rover Defender και το Toyota Land Cruiser, ενώ επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει το AIL Storm.

Το David είναι σχεδιασμένο να παρέχει προστασία σε συγκρούσεις μικρής έντασης, για αυτό και είναι ιδανικό για συνοριακές περιπολίες. Το όχημα είναι ικανό να επιβιώσει από πυρά τυφεκίων πυρών, εκρήξεις στην οροφή ή στο κάτω μέρος του, ενώ κατασκευάστηκε με περιορισμένη προστασία εναντίων αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών.

Το David διαθέτει έναν τετρακύλινδρο, τούρμπο diesel κινητήρα εσωτερικής ψύξης. Το θωρακισμένο όχημα μπορεί να φιλοξενήσει 4 με 5 πλήρως οπλισμένους στρατιώτες (εκτός οδηγού), οι οποίοι μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από το όχημα μέσω των τριών πορτών του, της καταπακτής οροφής και των 4 παραθύρων.

Όπως δηλώνει και το όνομά του, το David είναι ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Hummer. Το γνωστότερο στρατιωτικό αυτοκίνητο αυτού του τύπου είναι το αμερικανικό HMMWV, το οποίο διέπρεψε παγκοσμίως. Το David, όπως και το αμερικανικό HMMWV, έρχεται με σχηματισμό 4x4, ικανότητες υψηλής ευκινησίας και την δυνατότητα να αποδίδει σε πολλαπλούς ρόλους.

Όπως καταλαβαίνεται, το ισραηλινό όχημα έχει δυνατότητα παντός εδάφους εξαιτίας των κατάλληλων αναρτήσεων και σχεδιασμού. Όπως αναφέρεται, το David είναι ικανό να κινηθεί με σκασμένα λάστιχα για 40+ χιλιόμετρα με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα.

Πώς Θα Βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ;

Ο ρόλος του David Hummer είναι ξεκάθαρος: θα επιχειρεί ως όχημα συνοριακής ασφάλειας παρέχοντας προστασία στο προσωπικό (στρατιωτικό ή αστυνομικό) που θα μεταφέρεται σε περιοχές που απαιτείται η ένοπλη ελληνική παρουσία. Αδιαμφισβήτητα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερα τέτοια οχήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.