Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νορβηγία: «Τρομοκρατική ενέργεια» από Ιρανό Ισλαμιστή η φονική επίθεση στο γκέι κλαμπ στο Όσλο!

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση με πυρά που διαπράχθηκε στη διάρκεια της νύχτας μ...





Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση με πυρά που διαπράχθηκε στη διάρκεια της νύχτας μπροστά από νυχτερινά κέντρα στο κέντρο του Όσλο, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 21, δέκα από τους οποίους σοβαρά.

Ο ύποπτος συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) έξω από δύο νυχτερινά κέντρα, το ένα εκ των οποίων ήταν γκέι κλαμπ, στο κέντρο του Όσλο. Πρόκειται για έναν 42χρονο Νορβηγό ιρανικής καταγωγής, διευκρίνισε αξιωματούχος της αστυνομίας της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Το όνομα του άνδρα δεν δημοσιοποιήθηκε, ήταν όμως γνωστός στις υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών, που είναι επίσης επιφορτισμένες με θέματα αντιτρομοκρατίας.

Είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρομοκρατική ενέργεια. Η τελευταία κατηγορία συσχετίζεται «με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, τον αριθμό των σκηνών του εγκλήματος και υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι είχε την πρόθεση να σπείρει τον τρόμο».

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στο είδος των στόχων του, που ήταν νυχτερινά κέντρα και ιδιαιτέρως το ένα, η London Pub, που είναι γκέι κλαμπ.

Ο ύποπτος είχε επίσης απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν για μικροαδικήματα, όπως το ότι έφερε μαχαίρι ή ακόμη είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ακυρώθηκε το Pride

Η παρέλαση υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που προβλεπόταν να διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο Όσλο ακυρώθηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας μετά την επίθεση.

Έπειτα από «σαφείς συστάσεις» της αστυνομίας, «όλες οι εκδηλώσεις που συνδέονται με την Oslo Pride ακυρώνονται», αναφέρουν οι διοργανωτές της σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Facebook.

Πώς έγινε η επίθεση

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) έξω από την παμπ Per på hjørnet, όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι, και στη συνέχεια μπροστά από το παρακείμενο γκέι κλαμπ London Pub, στο κέντρο του Όσλο που ήταν γεμάτο κόσμο τη ζεστή νύχτα του καλοκαιριού.

«Απ'όσα μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια σε αυτό το στάδιο, ήταν ένα μόνο άτομο» που άνοιξε πυρ και «αυτό βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τόρε Μπάρσταντ σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει.

Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στην πρωτεύουσα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων άλλων περιστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.